Sezonul racelilor si intarirea imunitatii
Nici ca a venit iarna, ca deja virozele sunt la ele acasa. Cu mic cu mare, fiecare am trecut deja printr-una (sau mai multe episoade de raceala). Si vorba medicului: o raceala netratata trece in sapte zile, iar tratata trece intr-o saptamana.
Iata si sfatul meu, in preventia racelilor sau in ameliorarea simptomelor. Oricine stie ca o cura de citrice si de fructe ajuta organismul prin aportul vitaminei C, in special. Apoi, poti tine (si merge perfect chiar si la copii) o cura pe cate o luna de imunostimulatoare.
Iata ce poti lua pentru a trata raceala:
Prima luna poti lua septilin (conform prospectului).
Urmatoarea luna poti face o cura de tincturi (amestecate) de catina, echinacea, propolis.
Ceaiurile de catina, macese si de coacaze negre (impreuna sau separat) aduc un aport benefic organismului.
Apoi, luna urmatoare, poti incerca cu incredere remedii homeopate care se gasesc si in farmacii (eu am incercat: Nux vomica; Pulsatilla; Aconitum; Ferrum phosphoricum). Ceea ce imi place in mod special la remediile homeopate este aceea ca se pot lua cat de cat fara sa iti fie teama de vreo reactie alergica.
Si tot asa, in fiecare luna, pana trece sezonul rece.
Desigur ca, toate acestea nu exlud o viata cumpata, fara excese, cu miscare in aer liber, aerisirea locuintei, un mod de alimentatie echilibrat si sanatos.
Alt sfat pe care vi-l mai dau este acela de a bea lichide, in special ceaiuri calde. Iar cei carora le plac ceaiurile pot incerca cu incredere (caci au si un gust placut) ceaiuri de scortisoara sau de isop sau de menta (acestea sunt bune pentru tratarea racelilor). Ceaiul de coada-soricelului are efect analgezic.
Nu mai trebuie sa aduc aminte de „leacul” vechi care te fereste de raceli: usturoiul si ceapa. Folositi-le cat mai des sub orice forma (in salate, sub forma de sosuri).
De asemenea, exista pe piata diverse forme de aparate pe baza de sare (aparate saline), care sunt exceptionale si nu regreti ca le cumperi. Mai ales in camera copiilor fac minuni. Ca si aparatele de umidificare (daca este nevoie).
Postat de: Catalina-Morar Miercuri, 29 Octombrie 2014
sanatate, raceala, imunitate, tratament raceala
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?