10 obiceiuri sanatoase
Suntem totdeauna pe fuga, mereu grabiti, stresati, obositi si prea infometati dupa o zi atat de grea, pentru a ne mai gandi sa mancam sanatos. Ne oprim la cel mai apropiat fast-food si ne potolim adesea foamea cu mancaruri pe cat de delicioase, pe atat de nesanatoase.
Spunem NU din start cand vine vorba de echilibru pentru ca din nou...nu e timp pentru asta. Totusi, pentru toate persoanele grabite, ocupate, stresate si cu un ritm de viata destul de dezordonat, introducerea catorva obiceiuri sanatoase in viata de zi cu zi, va poate oferi un echilibru aproape de la sine realizat, fara sa depuneti efort.
Iata 10 obiceiuri sanatoase, usor de deprins si care nu necesita timpul de care tu nu dispui!
1. Cand te trezesti dimineata bea un pahar de apa pe burta goala.
2. Daca obisnuiesti sa mananci dimineata, incearca sa inlocuiesti sau macar sa adaugi meniului tau cateva fructe. Un mar, un strugure, o felie de pomelo, sau orice alt fruct proaspat. Daca iti este mai la indemana, consuma compot! Este tot atat de sanatos.
3. Daca de obicei iei pranzul pe fuga intr-un fast-food in singura ta ora libera, incearca sa schimbi locatia. Sigur gasesti in preajma un loc unde sa poti manca o supa care este clar, mult mai sanatoasa. Daca totusi nu ai in apropiere un astfel de loc, incearca sa schimbi putin meniul de la fast-food , adaugand un fruct, o salata si inlocuind cartofii prajiti cu un piure.
4. Bea in timpul zilei cel putin 2 litri de apa.
5. Consuma pe parcursul zilei cel putin un iaurt sau un produs lactat.
6. Adauga meniului tau o gustare usoara, in timpul zilei, intre mese (axeaza-te pe mancaruei usoare, iaurturi de baut, un ceai verde)
7. Fa miscare zilnic. Daca esti o persoana care se urca in masina cand pleaca dimineata la job si se mai da jos seara, nu esti tocmai pe drumul cel bun, dar pentru ca asta se intampla majoritatii, te sfatuiesc sa sacrifici 10 minute zilnic pentru o plimbare sau putina miscare, fie si in casa, pentru a scapa de vesnica replica "ce ma doare spatele" sau "am intepenit in scaun".
8. Incearca o dieta bazata pe legume si peste. Masa de seara desi poate de multe ori e singura pe care o servesti, nu trebuie sa fie atat de incarcata, ci din contra, cat mai usoara. Daca mancarea este sanatoasa, indiferent ca este usoara, te va satura. Incearca macar o perioada sa mananci la cina peste, legume, salate, supe, iaurturi, fructe sau recomandata portie de mamaliga cu branza si smantana, ce s-a dovedit a fi un bun prieten al digestiei. Olingurita de miere zilnic, este din nou un mare plus pentru sanatate. Ea actioneaza fara ajutorul tau!
9. Inlocuieste macar una dintre cafelele zilnice, cu un ceai. Si incearca sa consumi 3 din 7 zile, cate un ou.
10. Nu uita ca oricat de ocupata ai fi, ai nevoie si de somn. Fa un efort pentru cele minim 6, maxim 8 ore recomandate unui adult.
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 16 Februarie 2011
diete, obiceiuri sanatoase, fructe, legume, sanatate
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa