Teatrul pentru toti. Terapia prin teatru
Iti place teatrul? Este o pasiune neimplinita sau pur si simplu vrei sa gasesti o noua modalitate de a te relaxa? Sau poate prea mult stres cotidian si presiunea grijilor te-au acaparat si vrei sa te destinzi? Ori experiente, de orice natura, ale trecutului, te-au marcat si vrei sa te descotorosesti de ele?
Iata ce solutie iti oferim: terapia prin teatru
Teatrul este una dinte cele mai placute, relaxante, eliberatoare si concrete forme de terapie contra stresului, tensiunii si presiunii acumulate zi de zi si chiar impotriva negativismului, a lucrurilor care ne macina sau a amintirilor neplacute de care vrem sa ne debarasam.
Dramaterapia (sau terapia prin teatru) se ocupa cu aplicarea tehnicilor si proceselor specifice teatrului, in terapia contra tuturor acestor aspecte care ne ingreuneaza viata.
Terapia prin teatru, avandu-l ca intemeietor important pe J.L. Moreno, are ca punct de pornire ideea ca in fiecare om exista un potential creativ, care insa nu este utilizat de persoana, nu este activat. Psihodrama, terapia prin teatru, favorizeaza descoperirea si activarea acestui potential.
Cu toate ca, in mod esential, drama-terapia este o activitate de grup, ea poate fi aplicata si in cazul persoanelor individuale care doresc sa aiba timpul unei sedinte numai pentru ei si pasiunea lor.
Dramaterapia este utilizata pentru a ajuta clientul sa rezolve probleme, sa se elibereze de problemele care il deranjeaza, de stres si de fricile care il stapanesc, sa afle adevarul in legatura cu sine insusi, sa se inteleaga pe sine, sa reuseasca sa se descarce si pe viitor sa isi controleze cu succes emotiile. Cea mai importanta conditie a participarii la aceste cursuri este sa iti placa teatrul, sa vrei sa relationezi (in grup sau individual - cu textul, personajul) si sa iti doresti sa te simti mai bine; sa te eliberezi si sa comunici intr-un alt mod, adica prin text, arta, teatru, vreme de doua ore pe seara, o data pe saptamana sau ori de cate ori ai timp.
Dramaterapia include o multime de tehnici, de la punerea in scena a unei piese de teatru la tehnica scaunului gol, improvizatie, interpretarea rolului.
Obiectivele dramaterapiei:
► cresterea interactiunii sociale si a inteligentei emotionale si interpersonale
► cresterea capacitatii de relaxare
► capacitatea de-a controla emotiile
► capacitatea de-a fi spontan
► cresterea capacitatii de concentrare
► cresterea stimei de sine
► capacitatea de recunoastere si acceptare a limitelor si posibilitatilor fiecaruia.
Punerea pe scena a starilor interioare face posibila descoperirea problemelor, a starilor care ne supara si a dorintelor pe care probabil nu vrem sa le exprimam in mod direct. Si atunci, pentru a ne descarca, le punem in vorbele si asupra altor personaje; altfel spus, ne descarcam de propriile probleme prin prisma unor personaje care vorbesc pentru noi. Aceste puneri in scena, interpretaea textelor, citirea lor cu sens, conduc la eliberarea cursantului si implicit, la relaxarea lui.
Pana la urma, cui nu-i este dor sa se joace din cand in cand fara sa i se reaminteasca faptul ca are o varsta, un job pretentios, alte treburi mai importante si ca eventual nu are nici timp pentru altceva?
Trebuie sa existe intotdeauna timp si pentru lucrurile care ne bucura si ne ajuta sa ne descoperim, sa facem ceea ce ne place, sa ne relaxam si sa ne crestem stima de sine si increderea in ceea ce suntem capabili sa realizam.
Care sunt obiectivele acestor intalniri cu teatrul?
Reducerea tensiunilor, dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii, deblocarea dificultatilor de comunicare, dezvoltarea stimei de sine, stabilirea aspiratiilor realiste, intalniri periodice si cu alti oameni din lumea teatrului si sustinerea de exercitii impreuna.
Cui se adreseaza?
Tuturor.
► Copiilor care au dificultati de invatare, integrare sau relationare, celor timizi sau celor retrasi care leaga mai greu prietenii, dar si celor care sunt pasionati de ceea ce se afla dincolo de vorbe, masti si doresc sa se dezvoltate in acest sens.
► Adultilor care s-au lasat prada emotiilor negative, stresului si presiunii de la locul de munca, celor care doresc o activitate relaxanta din cand in cand si debarasasea de sentimentele greoaie care ii tulbura , celor care cauta o metoda noua de a se destinde si bineinteles, pasionatilor de teatru care, indiferent de varsta, doresc sa isi hraneasca hobby-ul.
Frecventa cursului \ intalnirilor este de o intalnire pe saptamana, insa la cererea doritorilor, se pot face si mai multe intalniri pe saptamana\ luna. Pentru mai multe detalii, inscrieri sau intrebari, ma puteti contacta intr-un mesaj privat pe pagina oficiala.
Nu uitati, teatrul este un mod de a trai frumos!
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 18 Noiembrie 2013
terapia prin teatru, despre teatru, dramaterapia, terapie prin arta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor