Ceea nu stiai despre mamaliga
Daca mamaliga este celebra in Romania in arta culinara si numele ei s-a dus peste hotare cu siguranta nu este degeaba. Dincolo de gustul bun si de rolul ei in meniurile meselor traditionale romanesti, mamaliga este un medicament natural contra bolilor de ficat.
Considerat un aliment ”minune”, malaiul ajuta la detoxifierea intestinelor, la intretinerea pielii prin curatare celulelor moarte, dar in primul rand este campion in prevenirea si tratarea bolilor de ficat. Astfel, mamaliga sau chiar terciul, consumate cat mai des, realizeaza o detoxifiere naturala a organismului eliminand aproape in totalitate substantele toxice din sange, purificandu-l.
Consumul de mamaliga reduce considerabil riscul de crestere a numarului transaminazelor, reduce riscul imbolnavirii de hepatita sau ciroza. Si daca ti s-a spus ca mamaliga ingrasa, fiind un substitut al painii, te anunt ca nu este deloc asa. Iti ofer, din experienta, garantia ca mamaliga nu ingrasa, ba din contra, este recomandata persoanelor obeze ca alimentatie zilnica pentru ca este foarte satioasa, iar o bucata de mamaliga consumata o data sau de doua ori pe zi, tine de foame, nu mai permite stomacului sa ”ceara de mancare” din nou si astfel se mentine un echilibru intre o masa sanatoasa si pierderea in greutate! La fel de bine se poate consuma ca desert, sub forma de terci in care poti adauga zahar sau miere. Oricat ti s-ar parea de dezgustator vreau sa stii sa merita sa incerci si ai sa te convingi ca poate fi chiar delicios. In cazul in care suferi de ulcer, painea inlocuita cu mamaliga calda reduce duererile stomacale, scade riscul operatiei si amelioreaza boala . S-a dovedit (medical!) ca un consum regulat de malai, in toate formele lui: porumb fiert, mamaliga sau terci, trateaza insomnia, obezitatea, hipotiroidia si ofera un tonus mai bun persoanelor care le consuma. Bolnavilor care sufera de afectiuni ale ficatului le reduce numarul transaminazelor si senzatie de presiune in partea dreapta si amelioreaza simptomele celor bolnavi de diabet.
In principiu, mamaliga, terciul sau porumbul fiert, pot fi consumate zilnic – in unele cazuri fiind chiar indicat sa fie asa – insa daca nu ai chiar un stil ordonat de viata si alimentatie, este indicat ca macar de doua ori pe saptamana sa faci acest efort pentru sanatatea si tonusul tau general!
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 17 Iunie 2013
beneficiile mamaligii, consumul de mamaliga
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb