Cand, cum, cat?! Intrebari existentiale pentru colectionari
Asa cum v-am promis, intr-un material anterior revenim in tumultoasa si spectaculoasa lume a colectionarilor, incercand sa aflam raspunsul la trei intrebari esentiale pentru un colectionar ”cand?”, ”cum?” si ”cat?”. Prin urmare, lecturarea acestui articol se vrea a fi inca o piesa a puzzle-ului numit ”colectionar”, dar numai o mica piesa a industriei colectionarilor.
Cand?!? este recomandabil sa te apuci sa colectionezi ceva?!? Maine este deja prea tarziu, apuca-te chiar acum, fiindca fii convins ca mai sunt si altii care se documenteaza si se pregatesc asiduu pe aceeasi ramura a colectionabilelor ca si tine, iar ca sa fii printre cei mai buni, este musai necesar ca sa fii si printre primii care colectioneaza asa ceva, ce tu crezi ca va atrage atentia.
Cum?!? in primul rand cand te-ai apucat sa colectionezi ceva trebuie sa o faci in cunostinta de cauza, bine documentat si temeinic informat, fiindca exista la tot pasul cineva gata sa profite financiar si emotional de pasiunea ta pentru un anumit domeniu de colectionat. Asa ca in era informaticii nu mai ai absolut nicio scuza daca te trezesti ca ai cumparat un tablou de Nicolae Grigorescu datat 1910.
Cat?!? cantitatea si durata unei activitati de colectionare, sunt doua elemente pe care nu le vei putea controla niciodata. Stii cand ai inceput sa colectionezi ceva, dar nu vei sti niciodata cand o sa te opresti sau daca te vei opri. La fel stau lucrurile si cu volumul colectiei tale, care va fi intotdeauna direct proportional cu spatiul de expunere si depozitare si cu potenta ta financiara.
Asa cum am spus la inceputul articolului acesta nu este un material menit sa faca lumina despre ce inseamna a colectiona, colectie, colectionar, ci reprezinta numai o mica parte a ceea ce inseamna industria antichitatilor, tocmai de aceea semnatarul acestor randuri, acelasi Robert Codescu – Ploiesti va invita sa ramaneti aproape de noi, deoarece aceasta serie explicativa va continua pana cand autorul acestor randuri va decide ca cititorii nostri sunt suficient de documentati si pregatiti sa devina colectionari.
Postat de: Robert-Codescu Vineri, 12 Februarie 2016
despre colectionari, colectionari, ce este o colectie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?