Retete rapide. Cartofi la cuptor, cu sunca si smantana
Astazi iti propunem o eteta foarte simpla, gustoasa si suta la suta sanatoasa care nu necesita timp si care poate fi pe gustul tuturor membrilor familiei. Reteta cartofi la cuptor cu sunca si smantana.
Ingrediente
► 2 kg de cartofi
► 200 gr slanina afumata / sunca afumata
► 1 ceapa
► smantana
Mod de preparare
Se curata cartofii si se taie rondele. Se pun in tava, iar deasupra se aseaza rondele de ceapa si fasii de slanina afumata. Se acopera apoi cu folie de aluminiu si se pun in cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora. Dupa aceea se indeparteaza folia si se lasa preparatul sa se prajeasca pana devine crocant. Sarea este doar un element de preferinta de aceasta data, intrucat slanina lasa suficienta sare oricum.
Apoi asezi pe un platou si poti - tot in functie de preferinte - sa adaugi smantana si sa razuiesti branza, dupa care sa mai lasi la cuptor inca circa 5-10 minute. Se serveste cald! Pofta buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 31 Martie 2012
retete rapide
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime