Beneficiile mancarii chinezesti
Daca vrei sa adopti o dieta echilibrata si sanatoasa fara a face compromisuri in ceea ce priveste gustul mancarii, atunci te sfatuim sa te orientezi catre mancarea chinezeasca. Gatita si consumata in stilul sau traditional, bucataria chinezeasca te poate ajuta sa te alimentezi sanatos fara eforturi prea mari.
Un alt mare avantaj al mancarii chinezesti este acela ca nu este deloc pretentioasa sau scumpa. Se prepara din cele mai simple ingrediente, care de cele mai multe ori reprezinta legume proaspete si carne slaba. Originalitatea aromelor sale consta in condimentele folosite si prepararea rapida in tigaia wok. De aici rezulta si proprietatile uimitoare ale mancarii chinezesti de a ne mentine sanatosi, slabi si plini de vitalitate.
Supa este prezenta la fiecare masa chinezeasca autentica si este un accelerator al senzatiei de satietate. Supele chinezesti nu se fierb in exces, legumele din acestea fiind doar usor oparite. Din acest motiv, isi pastreaza majoritatea vitaminelor si textura initiala. Atunci cand se consuma la inceputul mesei, supa chinezeasca reuseste sa contribuie cu un aport esential de nutrienti si reduce cu aproximativ 20% cantitatea de mancare de care avem nevoie la o masa pentru a ne simti satuli.
Orezul a fost cunoscut intotdeauna ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Combinat cu diverse legume si condimente, poate reprezenta o masa deosebit de gustoasa. Cel mai important beneficiu al orezului este acela ca nu contine gluten, fiind unul dintre cele mai bune mancaruri non-alergice. Mai mult, contine vitaminele B, D, calciu, fibre, fier si o diversitate de minerale care sunt esentiale pentru organismul nostru.
Daca gatesti si mananci mancarea chinezeasca in mod autentic atunci te vei putea bucura de un aport maxim de nutrienti indispensabili unei stari de sanatate optime. Vasta majoritate a preparatelor chinezesti sunt gatite la abur sau trase in tigaie si necesita doar cateva linguri de ulei si sos de soia. In consecinta, mancarea va fi mult mai gustoasa, sanatoasa si dietetica.
Betisoarele chinezesti care, de regula, pot apuca imbucaturi mult mai mici decat o furculita sau o lingura contribuie si ele la atingerea unui nivel de satietate multumitor, mancand o portie moderata de mancare. Reprezinta o modalitate excelenta de a manca mai putin, mai incet, acordandu-i metabolismului timpul necesar pentru a asimila si procesa complet semnalele de satietate.
Foarte important de stiut, mancarea chinezeasca este deosebit de accesibila. Pentru a gati cateva legume la wok cu piept de pui sau orice alt tip de carne slaba dureaza doar 10-15 minute si acest lucru necesita doar de cele mai banale ingrediente pe care le poti gasi prin frigider. Iar daca nu dispui de timpul necesar pentru a gati, in Bucuresti se gasesc nenumarate restaurante chinezesti, precum Noodles Bar, Templul Soarelui sau WokAway care livreaza la domiciliu o varietate de preparate delicioase pana la cele mai tarzii ore din noapte.
Postat de: A-Editor Vineri, 30 Ianuarie 2015
mancare chinezeasca, mancaruri chinezesti, feluri de mancare, mancare rapida
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa