Retete italienesti. Carpaccio de peste-spada
Va propunem o bunatate de reteta cu peste si rosii: Carpaccio de peste-spada.
Ingrediente
► 700 g carapaccio de peste spada
► 12 rosii cherry
► o lamaie
► un catel de usturoi
► olingura de oregano uscat
► cateva frunze de patrunjel
► jumatate de pahar de ulei extravirgin de masline
► sare, piper negru, boabe
Mod de preparare
Intr-un castronel, amestecati bine sucul de lamaie strecurat, uleiul de masline, un praf de sare si unul de piper. Adaugati apoi patrunjelul spalat si tocat, oregano si usturoiul zdrobit. Incalziti sosul acesta in bain-marie circa 10 minute, amestecand continuu.
Asezati pe farfurii pestele spada, iar deasupra aranjati rondelele de rosii. Stropiti totul cu sosul din care ati scos usuroiul, apoi serviti.
Se asorteaza foarte bine cu un vin Nino Franco-Prosecco sau vinuri romanesti spumante Rhein Azuga.
Pofta buna la aceasta minunata masa!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 25 Aprilie 2012
retete rapide, retete italienesti, retete cu peste
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?