Paine integrala de casa reteta
O paine buna, gustoasa si sanatoasa. Potrivita atat pentru dietele celor mari, cat si pentru piciumani (se stie ca acestia consuma paine la greu).
Ingrediente: 350g faina neagra sau 300g faina alba si 50g tarate de grau, 25g drojdie, o lingura zahar, 2lg ulei de masline, un praf de sare, bineinteles, apa si chef de framantat!
Mod de preparare: pentru maia dizolv drojdia si zaharul cu apa calduta; amestec si o lingura de faina si las ibricul acoperit timp de 10 minute.
Intre timp torn faina intr-un bol mare, punand sarea si uleiul pe care le amestec bine cu faina.
Adaug apoi treptat maiaua, avand grija sa obtin o coca nu prea tare, pe care o las apoi la dospit cam vreo ora.
Asez painea intr-o tava de cozonac, unsa inainte cu ulei sau unt, ce preferati. Faceti deasupra painii usoare crestaturi cu un cutit de servit.
Dupa ce o scoateti din cuptor asezati un prosop curat pe aceasta si asteptati vreo 30 min inainte de a o consuma.
Painea iese pufoasa si un pic dulce, de la zahar si tarate.
O reteta de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 25 Septembrie 2017
reteta paine
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa