Reteta pui umplut, la cuptor, pentru mese festive
Retete mancaruri calde, pe baza de pui. Iata secretul unei retete pe care multi o cauta, astfel incat sa aiba pe masa puiul la cuptor, umplut cu mirodenii, gustul si savoarea din copilarie, cand mama il gatea atat de bine. Este o reteta pe care o puteti aborda cu incredere daca sunteti gazda de Craciun sau Anul Nou.
Timp de pregatire: 75 de minute. Portii obtinute: 6. Este o reteta care poate fi pe lista "Traditii de Craciun" sau poate fi abordata pentru orice masa festiva.
Ingrediente reteta: un pui intreg (cu cat mai mare, cu atat mai bine), 2 - 3 linguri de sare, dupa gust, 2 - 3 linguri piper negru, 2 - 3 frunze de dafin, 3 - 4 catei de usturoi romanesc, 2 linguri suc de lamaie, 1/2 lingura zahar brun, chilli, dupa gust, 200 gr ulei vegetal, 800 ml apa, ierburi aromatice - tarhon, busuioc, salvie sau patrunjel.
Vezi o alta reteta pe baza de pui, care se pregateste rapid.
Mod de preparare: Pregateste puiul - spala-l, curata-l. Sub pielea de sub piept pune sare, piper si putin ulei si ierburi aromatice (dupa gust).
Apoi, marineaza puiul astfel:
Metoda 1, "pe uscat": cu o zi inainte de a-l pune la cuptor, puiul trebuie sa fie presarat cu sare grunjoasa, intrucat ii va oferi suculenta si o aroma deosebita. Apoi puneti in interiorul lui tarhon, busuioc, salvie sau patrunjel. Atentie, nu le combinati! Infasoara puiul intr-o folie de plastic si pune-l la frigider. Intre momentul in care il dai la cuptor si cel in care il scoti din frigider, trebuie sa fie minimum 3 ore, practic puiul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand il pui la cuptor.
Metoda 2, "pe umed": realizeaza un amestec din 800 ml apa, zaharul brun si 2 - 3 linguri de sare, piper negru boabe, foi de dafin. Pune puiul in acest amestec si mentine-l in el, la frigider, pentru 24 de ore.
Orice metoda ai alege, puiul va fi absolut delicios, desigur, aromele sunt diferite. Inainte de a-l pune in cuptor, unge puiul cu zeama de la o lamaie, adauga in el cateii de usturoi taiat.
Pregateste tava de cuptor: acopera tava cu o folie de hartie de copt, cu partea stralucitoare in sus. Aseaza peste aceasta tava un grilaj si da drumul la foc.
Pune puiul pe grata, cu pieptul in jos, la 200 grade incalzit cuptorul. Dupa 25 de minute intoarceti puiul cu pieptul in sus. Dupa alte 25 - 30 minute incercati carnea, sa vedeti daca este suficient preparata. Rezultatul este excelent. Pofta buna!
Postat de: Ana Vineri, 11 Septembrie 2015
retete pui, retete festive, retete mancare, retete cu pui, retete gustoase, retete carne
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa