Reteta bogata de pui
Iata o mancare gata intr-un timp scurt, buna pentru orice pranz si cu putine calorii, dar si foarte sanatoasa.
Ingrediente
► un pui de circa un kg
► un ficat de pui
► 60 grame prosciutto crud (o singura felie)
► 40 de grame slanina
► doua ramurele de rozmarin
► 2 catei de usturoi
► 50 grame untisor
► 4 ridichi
► 3 linguri ulei
► sare si piper negru
Modalitate de preparare
Pregatiti o tocatura foarte fina dintr-un ficatel de pui, un catel de usturoi, slanina, sunca si prosciutto, o ramurica de rozmarin, sare si piper. Ungeti tot puiul cu aceasta compozitie si asezati-l intr-o tava de cuptor. Stropiti-l cu ulei si presarati rozmarinul adaugand in cele din urma al doilea catel de usutoi zdrobit usor.
Introduceti puiul in cuptorul incins in prealabil la 170 de garde Celsius, timp de 40 de minute, intorcandu-l de cateva ori.
Intre timp curatati si spalati bine frunzele de untisor si ridichile. Serviti puiul portionat pe farfurii, dupa ce l-ati taiat bucati si l-ati stropit cu sosul rezultat la pregatire; puneti langa carne o garnitura de untisor si ridichi taiate rondele.
La aceasta reteta puteti asorta Cabernet Sauvignon, sau din vinurile romanesti - Casa Panciu Rose.
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 17 Martie 2011
reteta, pui la cuptor, delicios, retete-culinare, retete-rapide, retete-cu-pui
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa