Creveti picanti cu sos dulce-acrisor
Multi dintre noi mancam fructe de mare, in special creveti. La cina, la petrecere, la un gratar cu prietenii, la cura de slabit merg niste creveti facuti la tigaie, sau pe gratar, sau pusi pe frigarui cu un sos alaturi sau cu garnitura de orez sau paste. Crevetii se pot face cu sos de rosii, vin sau cu sos de mango. In articolul de astazi o sa scriu o reteta de creveti picanti cu sos dulce-acrisor. Este o reteta usor de facut, nu necesita mult timp de gatire. Se poate face pe gratar sau in tigaie sau se pot pune pe frigarui.
Afla cum se pregatesc fructele de mare
Ingrediente: creveti 30 sau mai multi (depinde cati doriti, cate persoane sunteti); 4 linguri ulei de masline; sare; piper; 2 linguri sos Sriracha; 2 catei de usturoi; 1/2 lingurita miere sau zahar; 5 fire patrunjel sau busuioc; o jumatate de mango bine copt si mare; 1/2 lime
Mod de pregatire: se iau crevetii, se spala, se curata si se sterg bine cu un servet. Se striveste usturoiul si se amesteca cu mierea (sau zaharul), uleiul si sosul Sriracha. Se ia si se toarna peste creveti. Se pune sare, piper si patrunjelul tocat sau busuiocul tocat. Se amesteca totul bine. Crevetii se lasa la marinat, la frigider cateva ore sau daca va grabiti puteti sa lasati la temperatura camerei timp de o ora.
Inainte de a pune crevetii la foc incepeti sa faceti sosul dulce-acrisor, de mango. Sosul se face in robotul de bucatarie sau intr-un bol si se amesteca pana cand devine o crema. In robotul de bucatarie se pune pulpa de la o jumatate de mango. Se adauga coaja de la 1/2 de lime si doua linguri de suc de lime, putina sare, piper si ulei. Se mixeaza bine in robot pana cand se face o crema fina.
Se scot crevetii de la frigider si se insira pe o frigaruie sau se pun la distanta unii de altii daca se fac intr-o tigaie si nu se pun pe frigarui. Tigaia sau gratarul se incinge bine la foc mare maxim 5 minute. Se pun frigaruile cu creveti sau crevetii pur si simplu, daca faceti intr-o tigaie. Nu se pune grasime. Frigaruile se prajesc bine cate 2 minute pe fiecare parte, pe ambele parti. Frigaruile trebuie sa prinda urme frumoase de gratar, iar crevetii, daca-i faceti in tigaie, trebuie sa se faca pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit crevetii pe ambele parti inseamna ca frigaruile sunt gata si crevetii se pot manca. Crevetii se mananca fierbinti cu sosul dulce-acrisor de mango. Pofta buna!
Este o reteta usor de facut, nu ia mult timp si este delicioasa!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marți, 11 Iulie 2017
reteta creveti la gratar, frigarui
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?