Creveti picanti cu sos dulce-acrisor

Multi dintre noi mancam fructe de mare, in special creveti. La cina, la petrecere, la un gratar cu prietenii, la cura de slabit merg niste creveti facuti la tigaie, sau pe gratar, sau pusi pe frigarui cu un sos alaturi sau cu garnitura de orez sau paste. Crevetii se pot face cu sos de rosii, vin sau cu sos de mango. In articolul de astazi o sa scriu o reteta de creveti picanti cu sos dulce-acrisor. Este o reteta usor de facut, nu necesita mult timp de gatire. Se poate face pe gratar sau in tigaie sau se pot pune pe frigarui.

Afla cum se pregatesc fructele de mare

Ingrediente: creveti 30 sau mai multi (depinde cati doriti, cate persoane sunteti); 4 linguri ulei de masline; sare; piper; 2 linguri sos Sriracha; 2 catei de usturoi; 1/2 lingurita miere sau zahar; 5 fire patrunjel sau busuioc; o jumatate de mango bine copt si mare; 1/2 lime

Mod de pregatire: se iau crevetii, se spala, se curata si se sterg bine cu un servet. Se striveste usturoiul si se amesteca cu mierea (sau zaharul), uleiul si sosul Sriracha. Se ia si se toarna peste creveti. Se pune sare, piper si patrunjelul tocat sau busuiocul tocat. Se amesteca totul bine. Crevetii se lasa la marinat, la frigider cateva ore sau daca va grabiti puteti sa lasati la temperatura camerei timp de o ora.

Inainte de a pune crevetii la foc incepeti sa faceti sosul dulce-acrisor, de mango. Sosul se face in robotul de bucatarie sau intr-un bol si se amesteca pana cand devine o crema. In robotul de bucatarie se pune pulpa de la o jumatate de mango. Se adauga coaja de la 1/2 de lime si doua linguri de suc de lime, putina sare, piper si ulei. Se mixeaza bine in robot pana cand se face o crema fina.

Se scot crevetii de la frigider si se insira pe o frigaruie sau se pun la distanta unii de altii daca se fac intr-o tigaie si nu se pun pe frigarui. Tigaia sau gratarul se incinge bine la foc mare maxim 5 minute. Se pun frigaruile cu creveti sau crevetii pur si simplu, daca faceti intr-o tigaie. Nu se pune grasime. Frigaruile se prajesc bine cate 2 minute pe fiecare parte, pe ambele parti. Frigaruile trebuie sa prinda urme frumoase de gratar, iar crevetii, daca-i faceti in tigaie, trebuie sa se faca pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit crevetii pe ambele parti inseamna ca frigaruile sunt gata si crevetii se pot manca. Crevetii se mananca fierbinti cu sosul dulce-acrisor de mango. Pofta buna!

Este o reteta usor de facut, nu ia mult timp si este delicioasa!

Vezi aici ce vin se potriveste la creveti

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1755 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marți, 11 Iulie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta creveti la gratar, frigarui


S-ar putea sa va intereseze si:

Timp de preparare: 35 de minute Numar portii: 4 Continut caloric: 430 calorii, sursa de [..]
citeste si comenteaza
Retete mancaruri calde, pe baza de pui. Iata secretul unei retete pe care multi o cauta, [..]
citeste si comenteaza
Multi dintre noi se gandesc ca daca de Craciun au mancat porc si mancaruri grase, in [..]
citeste si comenteaza
Este vara, sa mancam atat cat putem de sanatos si sa nu uitam de salate este esential. De [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Toamna este anotimpul gutuilor, merelor, strugurilor si al pregatirii pentru iarna. Toamna incep sa [..]
citeste si comenteaza
Femeia este mama, lucreaza, se ocupa de casa, iese cu prietenele - daca are timp - se ocupa de ea, [..]
citeste si comenteaza
Multe persoane prefera, ar prefera sa mearga cu bicicleta la servici sau sa se plimbe prin oras cu [..]
citeste si comenteaza
Relatia parinti-copii ar trebui sa fie foarte buna intre toti copiii si parintii. Insa chiar daca [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate