Sfaturi pentru raceala

Sezonul racelilor a venit. Cum vremea se schimba de la o zi la alta si sistemul nostru imunitar poate raci si nu te vei simti foarte bine. Iata cateva sfaturi pentru a nu raci.

Raceala versus Gripa. Cum le deosebesti?

Nu-ti atinge nasul, ochii si fata pentru ca sunt cele mai predispuse la raceala si la virusi. Pe fata, intre gura si nas virusii isi fac loc si se baga si astfel capeti o raceala. Nu este bine sa-ti atingi nici ochii pentru ca te poti imbolnavi.

Spala-te pe maini cu apa si sapun cat mai des; este bine sa ai o sticluta cu dezinfectant in geanta sau servetele umede pentru a te sterge pe maini ori de cate ori ai nevoie.

Cum sa iti creste imunitatea in mod natural?

Pentru a-ti intari imunitatea este bine sa faci miscare, sport. Daca faci sport, miscare si slabesti, iti mentii greutatatea, dar iti si intaresti imunitatea si nu mai racesti prea des. Un somn bun, de opt ore cel putin, face bine la sanatate si iti intareste imunitatea. Trebuie sa dormi cel mult opt ore pentru a nu raci si pentru a nu avea riduri. De asemenea, trebuie sa mananci multe fructe, legume pentru ca sunt bogate in vitamine si-ti intaresc organismul. Poti sa mananci orez, cartofi, carne slaba, peste, caise, mango, morcovi, spanac, usturoi, ceapa, dovleac, spanac s.a.

Stiu ca de multe ori vi s-a spus sa beti 2 l de apa, lichide pe zi. Pentru a evita raceala si pentru a ameliora simptomele de raceala este bine sa beti multe lichide: apa, ceai, suc. Acestea amelioreaza raceala, creste imunitatea si amelioreaza nasul infundat si gatul uscat. Daca a inceput deja sa te doara in gat poti sa faci gargara cu apa calduta si sare. Intr-un pahar cu apa calduta puneti o jumatate de lingurita de sare. Sarea scoate excesul de apa din tesuturi si curata gatul de mucus.

Daca ati racit cel mai bine pentru cei din jur, dar si pentru tine este sa stai acasa. La inceputul racelii este bine sa lasati corpul sa lupte. Daca nu reuseste sa lupte incercati sa-l ajutati. Daca aveti febra este bine s-o tratati, desi se spune ca daca faci febra inseamna ca organismul lupta si nu mai lasa virusii sa se inmulteasca. Insa daca persista si creste mai mult este bine s-o tratati sau sa mergeti la doctor.

Tusea si nasul infundat se poate sa va dea batai de cap. Luati antitusive si puneti intr-un vas (sau in chiuveta) apa fierbinte si un unguent mentolat. Se sta deasupra aburilor calzi si se inhaleaza. Astfel vi se desfunda nasul. Eucaliptul este de asemenea un decongestionant. Puteti sa stati in apa fierbinte. Cu geamurile, usa inchise dati drumul la apa fierbinte si stati in camera de baie si astfel nasul se desfunda.

Alimente care tin raceala la distanta

Multa lume cand este racita nu poate sa manance nimic. Insa este important sa mancati. Cand sunteti raciti puteti manca supa. O supa calda face bine. O puteti manca si condimentata, cu ardei iute, piper sau usturoi pentru a va desfunda nasul si ameliora simptomele racelii.

Un alt sfat este umidificarea aerului din camera. Daca va doare in gat, puteti lua bomboane mentolate sau sprayuri speciale pentru gat. Pentru nas doctorii recomanda picaturile de nas si sarurile nazale. Acestea va desfunda nasul si va ajuta la respiratie si nasul este curatat complet.

De asemenea cand suntem raciti este bine sa evitam fumul de tigara, sa nu fumam, sa nu bem alcool si sa bem ceai indulcit cu miere si cu o felie de lamaie.

Multa sanatate in sezonul rece!

Citeste mai multe sfaturi pentru a evita raceala

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
1661 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marţi, 11 Octombrie 2016

Etichete pentru acest articol:

sfaturi pentru raceala, sfaturi cum sa eviti raceala


S-ar putea sa va intereseze si:

Profita din plin de vara si de cadourile pe care ti le ofera! [..]
citeste si comenteaza
Desi nicotina este principalul factor al dependentei fizice de tabac, dependenta psihica [..]
citeste si comenteaza
Tineretea, se pare ca nu mai este atuul sanatatii depline. Tot mai des in ultimii ani, [..]
citeste si comenteaza
Zincul este un element esential pentru om, de o importanta biologica si de sanatate [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Salate de vara. Seara nu ar trebui sa mancam deloc sau sa mancam ceva usor. Sunt si multe persoane [..]
citeste si comenteaza
Da, stim, v-ati saturat de sarmale, piftie si alte mancaruri traditionale obisnuite la sarbatorile [..]
citeste si comenteaza
Vara s-a terminat. La fel si concediile cei care si-au luat concediu vara acum s-au intors la [..]
citeste si comenteaza
Se intampla uneori sa intarziem la job. Aceasta se intampla din mai multe si diferite motive. Pot [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate