Retete de Craciun. Curcan cu portocala si anghinare

Se apropie Craciunul si ne gandim deja ce bunatati sa punem pe masa anul acesta. De aceea, pentru ca eu m-am hotarat sa incerc ceva nou, va indemn si pe voi, cele care nu ati preparat niciodata curcan de sarbatori, sa faceti o incercare cu multa multa rabdare.

Ingrediente reteta

800 grame pulpa de curcan,  4 anghinare, doua fire de praz,  un catel de usturoi,  o portocala, o lamaie, o lingura de quantro,  400 gr pulpa de rosie, 3 pahare de supa de legume, o legatura de patrunjel, 3 linguri de faina,  3 linguri de ulei de masline, sare.

 

Mod de preparare reteta

Se curata si se taie prazul rondele nu foarte subtiri. Pulpa de curcan taiati-o cubulete. Dati cubuletele prin faina amestecata cu un praf de sare, invartindu-le pentru a lua faina uniform. Intr-o cratita incingeti uleiul de masline cu usturoiul curatat si zdrobit si caliti mai intai prazul timp de 5 minute, apoi cubuletele de curcan date prin faina alte 5 minute.

Amestecati des ca sa nu se lipeasca. Adaugati lingura de quantro si lasati sa se evapore, apoi turnati supa calda si pulpa de rosii zdrobita cu furculita. Decojiti portocala si taiati coaja bucatele mici si rasfirati-o peste toate celelalte.

Amestecati, presarati sare si acoperiti cratita lasand-o la foc potrivit timp de 20 de minute. Intre timp curatati anghinarele scitand frunzele exterioare mai mari si tulpina. Taiati-le bucatele, apoi aruncati-le in apa acidulata cu sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Adaugati anghinarele peste preparat si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Serviti curcanul si anghinarele pe farfurii presarand patrunjel proaspat spalat si tocat.

Acest preparat se asorteaza bine cu Dievole, Pinocchio, Nero’’d’’Avora sau cu vinuri romanesti Negrini sau Merlot. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
4445 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 08 Decembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

retete sarbatori, retete curcan, retete cu usturoi, supa de legume


S-ar putea sa va intereseze si:

O reteta delicioasa, rapida si usor de preparat. Pentru patru persoane: dovlecei umpluti, [..]
citeste si comenteaza
Ingrediente: Carne tocata, Sos de spaghete bolognese, cutie spaghete nr.3 Barilla Mod de [..]
citeste si comenteaza
Daca esti o impatitmita a bucatariei italienesti sau doar vrei sa incerci ceva nou, iti [..]
citeste si comenteaza
Retete culinare rapide. In scurt timp musafirii o sa vina? Nu te panica, fa o gustare [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ne joaca feste vremea: ba ne bucuram de soare, ba ne uitam cu stupoare prin fereastra cum ploua. [..]
citeste si comenteaza
Vremea frumoasa contribuie fara indoiala la starea de bine a noastra. Acum este un moment bun [..]
citeste si comenteaza
Inca din cele mai vechi timpuri, uleiurile erau considerate substante miraculoase fiind folosite [..]
citeste si comenteaza
Nu-ti place cum suna, nu? Ti se pare ca este aberant, consideri ca doar asa il pui la punct, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate