Retete de Craciun. Curcan cu portocala si anghinare

Se apropie Craciunul si ne gandim deja ce bunatati sa punem pe masa anul acesta. De aceea, pentru ca eu m-am hotarat sa incerc ceva nou, va indemn si pe voi, cele care nu ati preparat niciodata curcan de sarbatori, sa faceti o incercare cu multa multa rabdare.

Ingrediente reteta

800 grame pulpa de curcan,  4 anghinare, doua fire de praz,  un catel de usturoi,  o portocala, o lamaie, o lingura de quantro,  400 gr pulpa de rosie, 3 pahare de supa de legume, o legatura de patrunjel, 3 linguri de faina,  3 linguri de ulei de masline, sare.

 

Mod de preparare reteta

Se curata si se taie prazul rondele nu foarte subtiri. Pulpa de curcan taiati-o cubulete. Dati cubuletele prin faina amestecata cu un praf de sare, invartindu-le pentru a lua faina uniform. Intr-o cratita incingeti uleiul de masline cu usturoiul curatat si zdrobit si caliti mai intai prazul timp de 5 minute, apoi cubuletele de curcan date prin faina alte 5 minute.

Amestecati des ca sa nu se lipeasca. Adaugati lingura de quantro si lasati sa se evapore, apoi turnati supa calda si pulpa de rosii zdrobita cu furculita. Decojiti portocala si taiati coaja bucatele mici si rasfirati-o peste toate celelalte.

Amestecati, presarati sare si acoperiti cratita lasand-o la foc potrivit timp de 20 de minute. Intre timp curatati anghinarele scitand frunzele exterioare mai mari si tulpina. Taiati-le bucatele, apoi aruncati-le in apa acidulata cu sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Adaugati anghinarele peste preparat si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Serviti curcanul si anghinarele pe farfurii presarand patrunjel proaspat spalat si tocat.

Acest preparat se asorteaza bine cu Dievole, Pinocchio, Nero’’d’’Avora sau cu vinuri romanesti Negrini sau Merlot. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
4433 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 08 Decembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

retete sarbatori, retete curcan, retete cu usturoi, supa de legume


S-ar putea sa va intereseze si:

A venit vremea verdeturilor, a salatelor, a legumelor proaspete, a spanacului, urzicilor. [..]
citeste si comenteaza
Cum de 1 si 8 martie doamnele, domnisoarele ar trebui rasfatate m-am gandit la o reteta [..]
citeste si comenteaza
Retete la cuptor. Pentru ca ploile stau pe la colturi, iar atmosfera de toamna s-a cam [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 30-35 min Numar de portii: 5 portii [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Au mai ramas cateva zile pana la mult asteptata zi de 14 februarie. Daca v-ati facut deja planul, [..]
citeste si comenteaza
Daca nu ai renuntat la ideea de dieta... ba mai mult, esti in cautare de noi solutii, iti oferim o [..]
citeste si comenteaza
Daca ma intrebi despre seara de colind imi amintesc ca aveam o traistuta-saculet din carpa alba pe [..]
citeste si comenteaza
Multe femei au o problema in ce priveste" atragerea sexului opus". M-am lovit des de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate