Pate de legume
E bun si pentru limba, dar si pentru stomac. Aceasta mancare sanatoasa este buna atat pentru copii (punem mai putine condimente), cat si pentru adulti. Minusul consta in faptul ca nu rezista prea mult, dar tinand cont de faptul ca nu necesita un efort prea mare, eu zic sa incercati.
Ingrediente: o bucata telina, 2 bucati patrunjel radacina, 3-4 morcovi mari, 4 cartofi, o ceapa, sare, piper si ardei dupa gust, ulei.
Mod de preparare: tocam legumele in bucati nu prea mari. Ceapa o lasam deocamdata deoparte. Le punem apoi la fiert intr-o cratita mare, cu apa din belsug (pentru o fierbere rapida). Cand sunt aproape fierte - ultimele 10 minute - punem un pic de ulei si 2 lg bulion. Zeama in care au fiert legumele poate fi servita ca ciorbica daca punem ceva fidele dupa ce le scoatem pe acestea la racit intr-un castron mare.
Punem legumele, ceapa tocata marunt, sarea, piper, ardei, vreo 2,3 lg de ulei si cateva linguri de zeama in blenderul vertical. Opriti cand ajunge la consistenta dorita.
O reteta de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
retete legume
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi