Pate de legume
E bun si pentru limba, dar si pentru stomac. Aceasta mancare sanatoasa este buna atat pentru copii (punem mai putine condimente), cat si pentru adulti. Minusul consta in faptul ca nu rezista prea mult, dar tinand cont de faptul ca nu necesita un efort prea mare, eu zic sa incercati.
Ingrediente: o bucata telina, 2 bucati patrunjel radacina, 3-4 morcovi mari, 4 cartofi, o ceapa, sare, piper si ardei dupa gust, ulei.
Mod de preparare: tocam legumele in bucati nu prea mari. Ceapa o lasam deocamdata deoparte. Le punem apoi la fiert intr-o cratita mare, cu apa din belsug (pentru o fierbere rapida). Cand sunt aproape fierte - ultimele 10 minute - punem un pic de ulei si 2 lg bulion. Zeama in care au fiert legumele poate fi servita ca ciorbica daca punem ceva fidele dupa ce le scoatem pe acestea la racit intr-un castron mare.
Punem legumele, ceapa tocata marunt, sarea, piper, ardei, vreo 2,3 lg de ulei si cateva linguri de zeama in blenderul vertical. Opriti cand ajunge la consistenta dorita.
O reteta de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 09 Septembrie 2017
retete legume
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?