Ardei umpluti
Reteta de ardei umpluti este una ce poate parea migaloasa, insa este foarte usor de realizat, iar rezultatul este unul delicios.
Iata de ce aveti nevoie si ce trebuie sa faceti:
Ingrediente:
► 400 gr. carne tocata (orice, dupa cum preferati)
► 200 gr orez fiert
► 150 gr smantana
► 150 gr sos de rosii
► 200 gr morcovi
► 200 gr ceapa
► 8-10 ardei potriviti ca dimensiune
► sare ► piper ► ulei
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare mici. Jumatate din cantitatea de ceapa si cea de morcovi se caleste in ulei vegetal. Carnea tocata si orezul fiert in prealabil se amesteca intr-un vas separat, apoi, peste acestea se adauga ceapa si morcovul calite, piperul, sarea si se amesteca foarte bine.
Ardeii se curata foarte bine de seminte, apoi se umplu cu compozitia pregatita.
Intr-o cratita se aseaza ardeii umpluti, se adauga apa, astfel incat aceasta sa ajunga pana la trei sferturi din inaltimea ardeilor. Se pune la fiert, la foc mic, aprox. 40 de minute.
Sosul pentru servirea ardeilor
Intr-un vas se amesteca smantana si sucul de rosii, peste care se adauga cantitatea de ceapa si morcovi ramase.
Se servesc calzi, cu sosul de smantana preparat.
Pofta buna!
Postat de: FemeiaStie Joi, 27 Mai 2010
retete culinare, ardei umpluti, gastronomie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum poti alege rochia potrivita pentru un eveniment de tip cocktail?
- Strategii eficiente pentru imbunatatirea performantei masculine
- Rutina ideala de ingrijire a pielii cu produsele cosmetice Farmec
- Cum sa recunosti si sa tratezi cele mai comune probleme de piele la animalele de companie
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor