Castraveti bulgaresti, reteta pentru iarna

castraveti-murati-bulgaresti

Pentru conservarea castravetilor dupa metoda bulgareasca, va recomand sa utilizati borcane mici (400 - 800 gr), intrucat este necesara fierberea lor in bain-marie.

Mod de pregatire: intr-un borcan de 400-800 ml preferabil, dar poate fi si mai mare se pun castravetii. Se adauga ceapa taiata pestisori, un catel de usturoi, cateva boabe de piper, cateva felii de morcov, o foaie de dafin, o bucatica de hrean, doua lingurite de otet, o lingurita de zahar, o jumatate lingurita de sare si o ramurica de marar. Se pune apa si se inchide bine. Borcanul se agita bine si se fierbe la bain-marie 30 de minute. Din moment ce apa incepe sa clocoteasca se lasa 30 de minute la fiert.

Castravetii bulgaresti sunt gata si pot fi mancati imediat sau pot fi pastrati pana la un an. Castravetii se pot pastra in loc racoros si intunecat.

Vezi si: reteta pentru castravetii in otet sau castraveti bulgaresti

Indiferent de felul cum ii preferati, castravetii murati sunt deliciosi si se pot manca la o friptura sau ca aperitiv.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
1634 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 29 Septembrie 2016

Etichete pentru acest articol:

castraveti murati reteta, reteta castraveti bulgaresti


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata o mancare gata in numai 15 minute, fara prea multe calorii si incredibil de gustoasa! [..]
citeste si comenteaza
Suntem in postul Pastelui. Cum in post mai sunt zile, sarbatori in care avem voie sa [..]
citeste si comenteaza
Retete mancaruri calde, pe baza de pui. Iata secretul unei retete pe care multi o cauta, [..]
citeste si comenteaza
Am scris intr-o zi un articol mai deosebit (zic eu) despre ficat, articol pe care-l [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cred ca toata lumea are emotii, chiar daca unele persoane sunt stapane pe ele si zic ca n-au [..]
citeste si comenteaza
Acum este in plina desfasurare sezonul nuntilor. .La nunti se respecta obiceiurile traditionale, si [..]
citeste si comenteaza
Daca nu va plac muraturile in saramura, ci mai degraba castravetii in otet, iata o reteta [..]
citeste si comenteaza
Da, stim, v-ati saturat de sarmale, piftie si alte mancaruri traditionale obisnuite la sarbatorile [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate