Castraveti bulgaresti, reteta pentru iarna

Pentru conservarea castravetilor dupa metoda bulgareasca, va recomand sa utilizati borcane mici (400 - 800 gr), intrucat este necesara fierberea lor in bain-marie.
Mod de pregatire: intr-un borcan de 400-800 ml preferabil, dar poate fi si mai mare se pun castravetii. Se adauga ceapa taiata pestisori, un catel de usturoi, cateva boabe de piper, cateva felii de morcov, o foaie de dafin, o bucatica de hrean, doua lingurite de otet, o lingurita de zahar, o jumatate lingurita de sare si o ramurica de marar. Se pune apa si se inchide bine. Borcanul se agita bine si se fierbe la bain-marie 30 de minute. Din moment ce apa incepe sa clocoteasca se lasa 30 de minute la fiert.
Castravetii bulgaresti sunt gata si pot fi mancati imediat sau pot fi pastrati pana la un an. Castravetii se pot pastra in loc racoros si intunecat.
Vezi si: reteta pentru castravetii in otet sau castraveti bulgaresti
Indiferent de felul cum ii preferati, castravetii murati sunt deliciosi si se pot manca la o friptura sau ca aperitiv.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 29 Septembrie 2016
castraveti murati reteta, reteta castraveti bulgaresti
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime