Retete italienesti. Baccala (dupa o reteta venetiana)
Daca iti place mancarea italieneasca avem o super idee pentru tine. Baccala preparat ca la Venetia.
Ingrediente
► 700 gr merluciu uscat, inmuiat ulterior
► 2 catei de usturoi
► o legatura de patrunjel
► paine prajita
► 1,5 dl ulei extravirgin de masline
► sare, piper
Mod de preparare
Asezati merluciul uscat intr-o cratita speciala de preparat pestele sau intr-una normala, acoperiti-l cu apa si fierbeti 10 minute.
Stingeti focul si lasati petele in apa in care a fiert, inca 20 de minute pana se inmoaie. Jupuiti pestele de piele si eliminati eventualii solzi sau oase dupa care mixati carnea. Treceti-o intr-o cratita pe care sa o puneti la aragaz la foc extra mic. Adaugati putin cate putin uleiul, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o crema. Curatati usturoiul si taiati-l marunt impreuna cu patrunjelul. Amestecati aceasta tocatura cu crema de peste, asezonati cu sare si piper si serviti apoi calduta in castronele, cu paine prajita
Va sugeam sa o asortati cu vinuri albe, proaspete, lejere.
Pofta buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 25 Aprilie 2012
retete italienesti, retete rapide
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?