Castraveti murati in otet - reteta rapida
Daca nu va plac muraturile in saramura, ci mai degraba castravetii in otet, iata o reteta traditionala simpla, pentr a-i avea gustosi si bine pastrati peste iarna.
Vezi si - cum se fac castravetii bulgaresti pentru iarna
Ingrediente: castraveti, otet de 3 grade, 40 gr sare neiodata, piper, 20 gr zahar, foi de dafin, ienibahar si apa.
Mod de pregatire: peste otet de 9 grade se pune apa si se transforma in otet de trei grade.1 l de otet de 9 grade + 2 l de apa =3 l, otet de 3 grade. Se fierbe in clocot apa cu toate ingredientele cateva minute si se pune peste castraveti. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratita larga de metal. Castravetii, inainte sa fie murati, este bine sa fie lasati in apa cateva ceasuri, iar apoi stersi si codita taiata. Printre ei se pot pune si catei de usturoi pentru a sta mai bine. A doua zi dupa ce i-ati pus la murat se verifica daca mai trebuie otet (se adauga dupa gust si se mai fierbe inca o data), iar dupa aceea se inchid bine borcanele cu celofan sau cu capac cu filet.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 29 Septembrie 2016
castraveti murati reteta, castraveti in otet
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Amenajarea locuintei pentru o familie numeroasa: ce elemente ar trebui sa incluzi in decor?
- 5 pasi simpli pentru a pregati un carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie
- Cum sa alegi ramele ochelarilor de vedere? 5 criterii de care sa tii cont
- Calatorii sustenabile: cum sa faci alegeri eco-friendly la inchirierea auto
- 3 moduri prin care iti poti transforma locul de munca intr-un spatiu zen