Castraveti murati - reteta simpla

Toamna se numara borcanele cu muraturi, gogosari in otet sau conopida. Castravetii se pot pune la murat in saramura, in otet sau dupa reteta bulgareasca, se fierb cu otet in borcan.  Dar iata o reteta usoara, traditionala, ca la bunici, pentru a pune castraveti la murat in saramura.

Castraveti murati in saramura

Ingrediente: castraveti, apa, foi de dafin, sare mare, cimbru, marar, 7-8 frunze de visin, 20-30 boabe de piper, 2 ramuri cu frunze de telina pentru cantitatea de 10 litri de apa. La borcane de 800 ml si 1,7 ml nu se folosesc cimbru si marar, frunze de visine, ramuri de telina, usturoi, hrean si boabe de mustar, decat daca doriti.

Mod de pregatire: castravetii se spala si se pun in apa rece sarata si se lasa 3 ore pentru a deveni elastici (la 1 l de apa se pun 10 grame de sare). Se mai spala o data foarte bine si pe urma se pun in borcane. Intr-o oala se fierbe apa cu sare mare neiodata si mirodeniile, timp de 5 minute, pana incepe sa clocoteasca. Dupa ce ati luat-o de pe foc se lasa 5 minute sa se domoleasca. Dupa aceea se toarna cu polonicul in borcane peste castraveti. Pentru un borcan de 800 ml se pune 400 ml de lichid. Borcanele se lasa pentru 48 de ore in bucatarie, dupa care se varsa zeama intr-o oala si se fierbe timp de 10 minute. Intre timp castravetii se tin sub un jet de apa rece si se taie catei de usturoi in 2-3 bucati. Apoi se adauga deasupra castravetilor si se pune un varf de cutit de piper macinat, hrean si 1 lingura de boabe de mustar. Se pune zeama fierbinte peste castraveti si se capseaza borcanele. Castravetii in saramura sunt gata si pot fi dusi in camara sau pivnita. Se pot tine chiar si doi ani acolo pentru ca sunt conservati bine. Daca doriti sa faceti cantitate mai mare, castravetii se pun intr-o oala si se oparesc o data. Dupa ce sunt opariti a doua oara se pot pune in borcane.

Nota obtinuta:
10 (6 voturi)
2421 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 05 Octombrie 2016

Etichete pentru acest articol:

reteta castraveti murati in saramura, castraveti murati


S-ar putea sa va intereseze si:

Toamna, gospodinele cauta sa isi pregateasca pentru iarna camara cu conserve. Castravetii [..]
citeste si comenteaza
Gemul de zmeura este foarte gustos si mai rar intalnit in camara noastra de iarna. Iata o [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 15-20 min Ingrediente: [..]
citeste si comenteaza
Daca nu va plac muraturile in saramura, ci mai degraba castravetii in otet, iata o reteta [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Salate de vara. Seara nu ar trebui sa mancam deloc sau sa mancam ceva usor. Sunt si multe persoane [..]
citeste si comenteaza
Relatia parinti-copii ar trebui sa fie foarte buna intre toti copiii si parintii. Insa chiar daca [..]
citeste si comenteaza
In organism se aduna toxine care fac rau digestiei, ficatului si organelor. Ca sa-ti detoxifiezi [..]
citeste si comenteaza
Basicile sunt vezicule lichide care apar cand nu te gandesti. Basicile se formeaza cand te strang [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate