Dulceata de gutui, reteta rapida
Reteta dulceata de gutui. Stim deja, gutuile sunt fructe destul de tari, cu gust acru, astringent, pe care putini dintre noi le mancam in stare proaspata, ci mai degreaba le preferam in gemuri, dulceturi, compoturi sau prajituri. De asemenea, si gutuile coapte sau fierte sunt delicioase.
Ingrediente reteta dulceata de gutui: 2.5 kg gutui, 100 ml apa, 2 kg zahar, 1 lamaie
Mod de preparare: Spalati gutuile, eliminati-le puful, taiati-le si curatati-le de seminte, apoi taiati-le cuburi. Puneti intr-o cratita gutuile taiate, adaugati peste ele zaharul si apa, apoi dati-le la foc potrivit pentru 30 de minute. In ziua urmatoare le puneti din nou la fiert pentru 30 de minute. Repetati procedeul timp de 3 zile consecutive.
Cand compozitia incepe sa capete o culoare rosiatica, se adauga zeama unei lamai. Se amesteca bine si se mai da o data pe foc pentru 2 -3 minute.
Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate, fierbinti sau rece in borcane reci.
Pofta buna! Este delicioasa in serile reci de iarna, cand savurati un ceai cald.
Postat de: Ana Marți, 29 Septembrie 2015
dulceata de gutui, dulceata gutui reteta, dulceata gutui, reteta dulceata gutui
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb