Retete conserve pentru iarna: Castraveti murati

Toamna, gospodinele cauta sa isi pregateasca pentru iarna camara cu diverse conserve. Castravetii murati completeaza deseori o masa perfecta in familie. Aveti asadar mai jos o serie de retete simple pentru conservarea castravetilor pentru iarna:

 

 

► Alegeti castraveciori micuti, cat sa incapa intr-un borcan de un kg si 1/2. Pentru aceasta masura aveti nevoie de: 10 boabe de pier negru, 10 cuisoare, 3-4 frunze de dafin, 1 catel de usturoi, o legatura de marar. Saramura se face din 50 gr. sare si 50 gr. zahar la 1 litru de apa, se pune pe foc pana da 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se pune saramura peste castraveciorii din borcan, se sigileaza capacele si se pastreaza la loc racoros, departe de razele soarelui.

 

► Pentru un borcan de 3 litri: aveti nevoie de 1 kg si 1/2 de castraveti, o legatura marar, 20 de catei de usturoi, 10 boabe piper negru sau rosu, radacina de hrean, frunze de coacaz negru, cires, patrunjel, telina. Saramura se face dintr-o lingura de sare mare la 1 litru de apa. Borcanele nu se inchid ermetic pentru 8-10 zile, timp in care fermenteaza, iar apoi, sunt puse intr-o incapere racoroasa, la intuneric, inchise ermetic.

 

► Castraveti murati cu coacaze: aveti nevoie de 2 kg de castraveti, 100 gr. zahar, 400 gr. coacaze, 50 gr. sare, 1 litru apa, 50 gr. otet, tarhon. Castravetii se pun in borcane sterilizate in prealabil. Saramura se pregateste prin fierberea apei, zaharului, sarii, otetului si se toarna peste castraveti. Borcanele se pun la intuneric, in camere racoroase.

 

► Castraveti cu aroma de pin: aveti nevoie de 2 kg de castraveti, 1,5 litri de suc de mere, crengute de pin, 50 gr. zahar, 50 gr. sare. Castravetii se spala si se pun in borcane, alaturi de ramuri mici de pin ori de brad. Se adauga sucul de mere, sarea, zaharul (care au fost fierte si racite in prealabil).

Nota obtinuta:
6.3 (44 voturi)
13419 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Miercuri, 25 August 2010

Etichete pentru acest articol:

muraturi, retete culinare, castraveti murati, la otet


S-ar putea sa va intereseze si:

Timp de preparare: 15-20 min Ingrediente: [..]
citeste si comenteaza
Toamna se numara borcanele cu muraturi, gogosari in otet sau conopida. Dar iata o reteta [..]
citeste si comenteaza
In acest articol vei avea oportunitatea de a descoperi secretele ce te vor ajuta sa [..]
citeste si comenteaza
Dulceata de coaja de portocale poarta aroma copilariei, nu-i asa? Toata lumea are cu [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Am primit in dar O carte despre Harap-Alb, Si eu sunt viteazul din poveste Ce vorbeste romaneste [..]
citeste si comenteaza
Impletiturile dau o nota de finete coafurilor, pot fi simple dar si complexe. Pentru 2011 toati [..]
citeste si comenteaza
E magnific sa mirosi frumos! Te simti bine atat tu, cat si cei din jur. Parfumul face parte din [..]
citeste si comenteaza
Acest articol nu are menirea de a speria pe cineva. Este un articol destinat voua, tuturor [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate