Aluat de pizza italiana, pentru o reteta acasa
Stim deja, o pizza facuta acasa este gustoasa daca reusim sa facem un aluat bun. Adevarata pizza italiana are un aluat - crusta subtire, crocanta.
Daca iti plac, vezi si: Pancakes, reteta pentru clatitele americane
Exotica: Reteta pizza cu ananas
Ingrediente aluat: 175 gr faina, un sfert lingurita sare, 1 lingurita drojdie uscata, apa calda 125 ml, 1 lingura ulei de masline.
Mod de preparare: Amesteca faina, drojdia si sarea (se poate utiliza si un blender sau masina de facut paine). Se adauga apa si uleiul. Se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Se pune aceasta compozitie pe o planseta de lemn, se presara faina si se framanta bine, timp de 3 - 4 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un vas uns in prealabil cu ulei de masline (pentru a nu se prinde de vas), se acopera vasul cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut la cald, timp de 40 de minute. (se va dubla ca dimensiune).
Dupa ce aluatul a crescut, facem din el o foaie rotunda, cu diametrul de 30 cm, pe care o vom pune intr-o tava cu foaia de copt. Umpleti cu ingredientele de pizza care va plac si dati la cuptor.
Pofta buna!
Postat de: Ana Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
aluat de pizza, aluat pizza facut in casa, pizza italiana, pizza facuta in casa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?