Retete culinare la cuptor: Rechin cu ardei gras
Iata o reteta speciala, nemaipomenit de gustoasa, usor de preparat si gata in cel mai scurt timp. Rechin cu ardei gras.
Ingrediente:
► 4 bucati de rechin de 150 de grame fiecare
► 2 ardei grasi rosii
► 2 ardei grasi galbeni
► o ceapa
► 1 catel de usturoi
► 2 dl de vin alb (sec)!
► patrunjel pentru ornat
► 5 linguri de ulei extravirgin de masline (in lipsa acetuia, se poate cu usurinta folosi un ulei fin, obisnuit)
► sare, piper
Mod de preparare
Spalati ardeii grasi si infasurati-i pe fiecare in parte in hartie de aluminiu si coaceti-i in cuptor circa 30 de minute. Apoi desfaceti-i din folie, scoateti-le continutul si taiati-i fasii inguste. Taiati ceapa in felii subtiri. Asezati bucatile de rechin pe fundul unui vas termo-rezistent tapetat cu ulei si asezati deasupra inelele de ceapa. Stropiti cu 4 linguri de vin, sare, piper si ulei si asezati apoi tot vasul la cuptor la o temperatura de 220 de grade. Cand pestele e gata, scoteti-l si pastrati-l la loc cald. Adaugati ardeii in sosul format din pregatirea pestelui si scaldati-l cateva minute la foc iute. Aromati cu putin usturoi amestecand totul. Aranjati pe o tava pestele peste care turnati sosul obtinut, alaturi de cateva legume. Ornati cu cateva frunze de patrunjel.
Pofta buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 23 Ianuarie 2013
culinar, bucatarie, retete, peste cu legume, rechin cu ardei gras.
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime