Cubulete de curcan in lapte, parfumate cu menta
Retete mancare cu carne de curcan.
Ingrediente reteta
► 700 grame pulpa de curcan, 30 grame unt, 3 linguri de brandy, 4 pahare de lapte, 2 lamai netratate, o portocala, un grapefruit, o lingura de faina, 2 fire de menta, nucsoara, o lingura de ulei extravirgin de masline, sare, piper negru.
Mod de preparare reteta
Dupa ce ai razuit lamaia si i-ai stors sucul, pastreaza-le bine puse deoparte. Taie cubuletele din pulpa de curcan si rumneste-le intr-o cratita in care ai topit untul, stropeste cu brandy si lasa-le sa se evapore la foc iute. Sarati si piperati carnea, apoi aromatizati-o cu un varf de cutit de nucsoara. Amestecati faina cu sucul de lamaie si laptele, apoi turnati compozitia in cratita. Amestecati si lasati sa se faca la foc mic, cel putin o ora, pana cand sosul va fi cremos si carnea frageda. Cu doua minute inainte de a stinge focul, presarati deasupra coaja de lamaie rasa si un fir de menta. Amestecati, stingeti focul si transferati rezultatul pe o tava de servit, adanca! Insotiti acest fel de mancare cu o salata de portocale si grapefruit, adaugati sare si piper si serviti cu un vin Terra Romana sau Milenium Rosu. Pofta buna!
Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 02 Februarie 2013
retete curcan, retete mancare, retete culinare, retete rapide
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?