Jocul cu nisip – o terapie de relaxare extraordinara
Probabil ai sesizat de-a lungul timpului ca imediat ce ajungi la mare, indiferent de varsta, contactul cu nisipul iti face bine: te relaxeaza, te detensioneaza, simti ca te elibereaza imediat, esti tentata sa te joci in nisip, sa faci diferite forme, sa te exprimi prin jocul in nisip.
Da. Si de cate ori in fata ta, intr-o sala de asteptare sau acasa, ai o cutie cu nisip, esti la fel de tentata sa intri in contact cu nisipul. Si acest lucru este explicabil. Iti place sa iei contact cu nisipul, fie el uscat sau umed, pentru ca este o tehnica veche de cand lumea, o tehnica de relaxare si terapie.
Lumea se exprima in sedintele de psihoterapie, prin jocul in nisip, iar astfel psihoterapeutul putea trata pacientul, analizandu-i lucrarile pe care acesta le realiza in nisip.
Pana astazi, aceasta tehnica a jocului in nisip a ramas una puternica de relaxare si detensionare. Fie ca suntem in casa, la mare sau in alt mediu in care avem la dispozitie nisip, ne jucam. Il folosim, modelam, facem castele, forme sau poate realizam o intreaga lume in miniatura: lumea noastra interioara, lumea asa cum o vedem noi sau o lume de poveste. Ideea principala ramane ca mereu construim. Iar in acest lucru gasim o placere si totodata o eliberare.
Asadar, daca stii ca esti o persoana agitata, extrem de obosita, stresata si cu nervii slabiti si cauti o metoda sa te vindeci de agitatia cotidiana, iti sugerez sa iti procuri o cutie maricica (50\ 70 cm) cu nisip pe care il poti combina tu apa daca vrei – daca nu, nu – in care sa creezi imagini, lumi si povesti dupa cum simti, in fiecare zi cate o jumatate de ora, cel putin. Simte-te exact ca la mare, la plaja, ca atunci cand erai mica. Fa acest lucru pentru tine. Relaxeaza-te lucrand in nisip. Acest lucru s-a dovedit ca, pe langa dezvoltarea imaginatiei, contribuie la descretirea fruntii si a mintii si induce o respiratie usoara, regulate, relaxata, eliminand stresul.
Fa-ti aceasta mica bucurie si descopera vindecarea spirituala prin jocul cu nisip.
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 19 Ianuarie 2015
joc cu nisip, desen in nisip
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?