Sarmale in foi de varza
Timp de preparare: 1 ora
Numar de portii: 30 de sarmale
Ingrediente:
► 2- 3 verze murate
► 1 kg carne tocata de porc (sau amestec)
► 3-4 cepe potrivite
► 1 cana de orez
► 5 linguri bulion de rosii
► sare
► piper
► foaie de dafin
► delikat
► 1 ou intreg
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele: carnea, ceapa taiata marunt, orezul, bulionul, sare, piper, foaie de dafin, oul, se adauga putina apa pentru modelare.
Se pregatesc foile de varza, taindu-se cotorul,astfel incat foaia sa capete forma unui triunghi. Se pune carne pe foia de varza, se infasoara bine astfel incat carnea sa nu iasa, se aseaza intr-o cratia randuri, randuri, apoi resturile de varza ramasa se taie marunt si se adauga la final peste sarmale. Se adauga si putin bulion, foi de dafin, piper, apa si se baga la cuptor la foc potrivit . Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta Buna!
Reteta Magica de: Mihaela Mirela Serban
Postat de: FemeiaStie Miercuri, 07 Aprilie 2010
retete culinare, sarmale
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cupluri de vedete care au ales sa doarma in paturi sau chiar dormitoare separate
- Cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare. Vlad Ciuburciu: "Oferim intotdeauna clientilor experiente unice"
- Perspective
- Talismane din argint – ce simbolizeaza acestea?
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un cojoc de blana pentru prima data?