Pui la cuptor, o reteta altfel - friptura de pui cu unt aromat

Multi dintre noi se gandesc ca daca de Craciun au mancat porc si mancaruri grase, in noaptea de Revelion ar trebui mancat ceva usor, cum ar fi o friptura de pui in loc de una de porc. Astfel, iata o friptura de pui cu unt aromat.

Ingrediente reteta: 1 pui intreg (cam de 4 kg); cateva fire de rozmarin si de cimbru proaspat; 2 cepe, cateva fire de salvie; 2 teline verzi; 2 morcovi;1 capatana de usturoi; 4 frunze de dafin; 500 g aripioare de pui; ulei de masline; 150 ml de vin alb; 2 linguri de faina; 1 litru de supa de pui. 

Pentru untul aromat este nevoie de 250 g unt; 75 g hribi uscati; 1 nucsoara; 2 lamai; 3 catei de usturoi; 9 felii de pancetta si o jumatate de legatura de cimbru proaspat.

Mod de pregatire reteta: se porneste cuptorul si se lasa sa se incalzeasca pana ajunge la 190 de grade celsius. Puiul se lasa la temperatura camerei pana cand se pregateste untul aromat. Se iau hribii si se lasa intr-un bol de apa fiarta timp de 5 minute. Dupa se scot hribii si se pastreaza si hribii si apa in care s-au inmuiat hribii. Se ia untul si se pune intr-un bol si se amesteca cu coaja rasa fin de la lamai si cu jumatate de nucsoara si cu cateii de usturoi zdrobiti. Frunzele de cimbru se iau si se separa si se toaca marunt. Peste se adauga sarea, piperul, hribii si fellile de pancetta. Se amesteca totul cu untul si se separa in doua portii si se baga la frigider.

Puiul intreg se ia si cu o spatula se face loc intre piele si carne, de la deschidere spre osul pieptului. Astfel se lucreaza si pe partea cealalta a puiului. Spatiul obtinut intre piele si carne se umple astfel cu cele doua portii de unt. Daca mai ramane unt, la sfarsit se unge puiul cu unt. Se iau lamaile a caror coaja ai ras-o si impreuna cu salvia, rozmarinul si cimbrul se baga in pui. Cepele, morcovii si telina verde se curata si se taie in bucati mari. Se iau toate si se pun intr-o tava impreuna cu frunzele de dafin, aripile de pui si capatana de usturoi zdrobita.Se toarna 2-3 linguri de ulei de masline. Deasupra acestui amestec se pune puiul intreg. Se pune ulei de masline, sare si piper. Se da la cuptor timp de 2 ore. Se lasa la cuptor pana cand pielea devine aurie, crocanta si frumoasa. Daca vezi ca legumele incep sa para uscate pune putina apa din care s-au inmuiat hribii astfel incat sa nu se usuce legumele de tot.

Dupa ce s-a facut puiul se ia si se scoate din tava si se pune pe un fund de lemn, dupa care se acopera cu staniol si un prosop si se lasa timp de 15 minute. Se incepe prepararea sosului. Intr-o tigaie se pune grasimea lasata de friptura in tava. Se pune pe aragaz la foc mediu. Se pune faina in timp ce se amestca constant. Se adauga vin si se lasa la scazut. La sfarsit se adauga supa de pui si se amesteca pana cand se ingroasa. Astfel se obtine sosul. Sosul se strecoara si se serveste cu friptura de pui. Pofta buna!

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1410 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Duminică, 31 Decembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta pui la cuptor, friptura de pui


S-ar putea sa va intereseze si:

Timp de preparare: 35 de minute Numar portii: 4 Continut caloric: 430 calorii, sursa de [..]
citeste si comenteaza
E bun si pentru limba, dar si pentru stomac. Aceasta mancare sanatoasa este buna atat [..]
citeste si comenteaza
Iata o reteta noua si usoara, interesanta, in caz ca vrei sa te rasfeti intr-o sambata cu [..]
citeste si comenteaza
Pestele la cuptor cu legume este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa. Este usor de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

De multe ori am auzit si am intalnit persoane care nu se inteleg cu fratele, sora sa. Ei nu se [..]
citeste si comenteaza
Cred ca toata lumea are emotii, chiar daca unele persoane sunt stapane pe ele si zic ca n-au [..]
citeste si comenteaza
Daca nu va plac muraturile in saramura, ci mai degraba castravetii in otet, iata o reteta [..]
citeste si comenteaza
Zilele acestea am pus ultimele muraturi pentru toamna - varza la murat. Varza murata se poate [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate