Reteta negresa, una din retetele de prajituri rapide

Mai este o saptamana pana vine Craciunul. Toata lumea a inceput sa faca pregatirile pentru sarbatorile de iarna. S-a inceput curatenia in case, toata lumea alearga dupa cadourile de Craciun, dupa cumparaturi si pentru a cumpara necesarul pentru bucatele de Craciun. Unele persoane cumpara bucatele de-a gata, dar alte persoane prefera sa faca ei tot ce trebuie. Unele persoane fiind foarte ocupate cumpara prajituri, cozonaci de la cofetarii sau din supermaketuri. Insa alte persoane prefera sa le faca in casa.

O reteta usor de facut in casa si care merge si de sarbatori, dar si in alte zile obisnuite este negresa.

Ingrediente: 400 gr  faina; 1 pliculet praf de copt; 300 gr zahar; 200 ml cafea espresso preparata; 100 ml ulei; 110 gr unt;  2 oua; 50 gr cacao; 1 esenta de vanilie sau rom; 100 ml lapte batut. Glazura se face din 5 batoane  de ciocolata si 100 ml smantana pentru frisca.

Mod de preparare: daca aveti ingredientele puteti incepe sa preparati negresa. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si zaharul. In alt vas se bat ouale  si se pregateste laptele batut. Pe foc mic se pune o craticioara cu cafea, cacao, ulei si unt. Se amesteca tot timpul pana cand se omogenizeaza amestecul. Cand da in primul clocot inseamna ca a inceput sa fiarba. Dupa ce a dat in primul clocot se ia si se pune peste faina si zahar. Se amesteca rapid. Cand siropul este incorporat se pun ouale batute si se bate pana cand nu se mai vede oul. Dupa aceea se adauga laptele si esenta de rom sau vanilie. Se amesteca bine pana cand continutul are o culoare omogena. Aluatul va avea o consistenta groasa care cade de pe lingura, dar incet.

Tot aluatul se pune intr-o tava de 20*33 cm. Inainte sa puneti aluatul tava este tapetata cu hartie de copt si unt. Intindeti aluatul in tava si bateti tava de masa astfel incat sa se aseze peste tot aluatul. Tava se da la cuptor la 180 grade Celsius si sa lasa 25 de minute. Pentru a fi siguri ca este gata se face testul cu scobitoarea. Infingeti o scobitoare in aluat. Daca intra inseamna ca este gata. Daca nu intra trebuie s-o mai lasati. Dupa ce este gata se poate scoate din cuptor si sa se lase  sa se raceasca.

Puteti incepe sa faceti glazura. Batoanele de ciocolata se maruntesc si se pun intr-o craticioara impreuna cu frisca. Craticioara se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a topit de tot se ia de pe foc si se mai amesteca pana se omogenizeaza amestecul. Se lasa 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie calduta si doar sa se ingroase putin.

Intre timp prajitura s-a racit putin, ceea ce e bine. Prajitura trebuie sa fie calduta. Prajitura se taie direct in tava in cuburi de marimea dorita. Se toarna glazura peste ea si se niveleaza. Se lasa sa se raceasca de tot. Prajitura este gata.

Este o prajitura usor de facut, nu trebuie tinuta mult la cuptor. Se poate face de sarbatori daca doriti sa aveti si o prajitura facuta in casa, dar se poate face si dupa sarbatori, in weekend daca doriti ceva dulce. Aceasta prajitura nu ia mult timp sa se faca si este usor de facut. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
1929 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marți, 20 Decembrie 2016

Etichete pentru acest articol:

reteta negresa, retete prajituri rapide


S-ar putea sa va intereseze si:

Toata lumea cred ca a facut un tort aniversar pentru cineva din familie care si-a [..]
citeste si comenteaza
Retete vegane. Deserturile cat mai bune, mai hranitoare, mai dulci, dar cu cat mai putin [..]
citeste si comenteaza
Noi, gospodinele, avem tendinta de a prezenta care mai de care retete culinare. Insa [..]
citeste si comenteaza
Daca ai pofta de ceva dulce si nu vrei sa consumi multe calorii, este cazul sa incerci o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Stim cu totii, cearcanele se fac sub ochi din mai multe motive. Unele motive ar fi oboseala, [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca a trecut vara si a venit toamna este bine sa continuam sa mancam salata. Salata este [..]
citeste si comenteaza
Cosurile care apar pe fata, pe spate ocazional, dar si cosurile care apar tot timpul pe fata sunt [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate