Salata greceasca cu paste si iaurt
Chiar daca a trecut vara si a venit toamna este bine sa continuam sa mancam salata. Salata este usoara, are gust bun si se poate manca in orice anotimp. Mai este putin si vine weekendul. In weekend se strange toata familia si se poate intampla sa vina si prietenii.
Astfel, se face o masa mare. Daca vreti sa faceti ceva ca aperitiv si care se poate servi imediat ce ati facut-o cea mai buna alegere este o salata greceasca cu paste si iaurt. Este o reteta usoara, se prepara repede si nu va tine mult timp departe de familie si prieteni.
Ingrediente: paste de orice fel, de care doriti si cata cantitate doriti (daca doriti sa fie mai usoara salata puteti sa puneti 200 g paste), castraveti - 2 bucati, rosii - 2 bucati, ceapa rosie -1 bucata, 100 g masline fara samburi, iaurt grecesc - 500 g, 2 linguri zeama de lamaie, 2 catei de usturoi (sau cat doriti; se pun dupa preferinta fiecaruia), 2 linguri otet de vin, sare 1 lingurita si se mai pune dupa gustul fiecaruia, 0.5 lingurite oregano uscat si 200 g branza feta.
Mod de pregatire: se fierb pastele. Daca nu stiti cum si cat trebuiesc fierte, le fierbeti dupa instructiunile de pe punga. Dupa ce le-ati fiert, le scurgeti si pe urma le clatiti cu apa rece. Dupa aceea le lasati sa se raceasca complet. Intr-o cratita sau un bol se pun pastele fierte si bine racite. Se iau rosiile, castravetii si se taie in felii. Se pun in cratita, peste paste. Se iau maslinele si le puteti pune intregi sau le puteti taia in jumatati. Ceapa rosie se taie in cubulete mici si se adauga in cratita. Se ia branza feta, se sfarama bine si se pune in cratita peste toate celelalte ingrediente.
Se face un sos din otet, usturoiul pisat, zeama de lamaie, oregano, sare si iaurt. Se amesteca bine tot. Se ia sosul si se toarna in cratita peste ingrediente. Se amesteca totul foarte bine. Se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia. Salata este gata. Se lasa putin la rece si dupa aceea se poate servi. Pofta buna!
Daca stiti ca in ziua urmatoare aveti musafiri, puteti s-o faceti cu o zi inainte si s-o lasti toata noaptea la rece. Toate ingredientele se omogenizeaza mai bine cu sosul si devine mult mai buna. Daca vreti s-o si decorati puteti sa pastrati putine masline si de asemenea sa puneti putin ulei de masline si oregano, foarte putin.
Este usor de facut, se face repede, in doar 30 minute, este gustoasa si se poate servi ca aperitiv. O sa-i dati gata pe prietenii vostri. Pofta buna!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Luni, 02 Octombrie 2017
retete rapide, retete cu paste
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza