Mancare de urzici

A venit vremea verdeturilor, a salatelor, a legumelor proaspete, a spanacului, urzicilor. Toata lumea cauta urzici, salata ca sa manance mai usor, sa manance de post pentru ca suntem in postul Pastelui. Mancarea de urzici cu oua, mamaliga este o mancare buna, sanatoasa si care iti improspateaza sangele.

Mancarea de urzici se poate manca cu oua, sau fara oua, cu mamaliga sau cu paine, cum doreste fiecare. Nu dureaza mult, se face usor, este buna si sanatoasa.

Ingrediente: urzici (1 kg sau mai mult, depinde de cate doriti sa faceti); o ceapa; 4 catei de usturoi; ulei, sare, piper; faina 3 linguri si optional smantana.

Mod de pregatire: Se curata urzicile de frunzele urate si de buruienile care sunt printre ele. Se spala foarte bine in mai multe ape. Intr-o oala sau o cratita mai incapatoare se pun 2 litri de apa si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert se pun urzicile in apa si se lasa pana cand dau 2-3 clocote. Dupa ce s-au oparit se scot din apa si se lasa la racit cateva minute. Dupa aceea se taie marunt. 

Intr-o alta cratita se pune ulei la incins. Se taie ceapa si usturoiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit cateva minute. Dupa ce s-au inmuiat se pun 3 linguri de faina si se da la foc mic. Se amesteca foarte bine si tare pentru a nu ramane cocoloase. Peste acest amestec se toarna jumatate din cantitatea de zeama in care s-au fiert urzicile. Se amesteca totul. Consistenta trebuie sa fie ca cea a smantanii. Daca doriti puteti sa puneti lapte cald in locul apei in care s-au fiert urzicile. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand ceapa si usturoiul s-au fiert. Dupa aceea se adauga urzicile tocate. Totul se mai lasa 10 minute la fiert. Iar la sfarsit se adauga dupa preferinta si daca doriti un catel de usturoi zdrobit si 100 ml smantana. De asemenea daca doriti ca mancarea de urzici sa fie de post nu puneti smantana. Smantana este optionala, iar daca doriti si catelul de usturoi de la sfarsit este optional, dupa preferinta fiecaruia.

Este o mancare gustoasa. Se face usor. Nu trebuie  mult timp pentru preparare. Este o mancare sanatoasa, subtiaza sangele ingrosat in iarna. Se poate manca si de post. Se poate manca si cu oua, sau cu mamaliga sau cu paine. Se poate face si cu smantana. Cum preferati puteti s-o faceti si s-o mancati. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
1455 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 29 Martie 2017

Etichete pentru acest articol:

urzici, smantana, de post, mancare sanatoasa


S-ar putea sa va intereseze si:

Numar portii: 6 Ingrediente: 500 g de peste fara oase * macrou 1 leg de patrunjel [..]
citeste si comenteaza
Timp de pregatire:30 min Numar de portii: 4 portii [..]
citeste si comenteaza
Pastele se pregatesc foarte usor si sunt si satioase. Iata o reteta cu paste tortellini [..]
citeste si comenteaza
Am scris intr-o zi un articol mai deosebit (zic eu) despre ficat, articol pe care-l [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Traieste fiecare moment ca si cum ar fi ultimul. Nu stii ce-ti rezerva viata, daca astazi te bucuri [..]
citeste si comenteaza
Sex sau dragoste? Ce este bine sa facem cand suntem cu iubitul? Daca suntem indragostiti peste [..]
citeste si comenteaza
Se apropie Revelionul. Toata lumea face ultimele pregatiri pentru intampinarea noului an. Se fac [..]
citeste si comenteaza
Te gandesti cu ce sa te imbraci de Revelion, ce mai trebuie sa cumperi si ce pregatiri mai trebuie [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate