Mancare de urzici
A venit vremea verdeturilor, a salatelor, a legumelor proaspete, a spanacului, urzicilor. Toata lumea cauta urzici, salata ca sa manance mai usor, sa manance de post pentru ca suntem in postul Pastelui. Mancarea de urzici cu oua, mamaliga este o mancare buna, sanatoasa si care iti improspateaza sangele.
Mancarea de urzici se poate manca cu oua, sau fara oua, cu mamaliga sau cu paine, cum doreste fiecare. Nu dureaza mult, se face usor, este buna si sanatoasa.
Ingrediente: urzici (1 kg sau mai mult, depinde de cate doriti sa faceti); o ceapa; 4 catei de usturoi; ulei, sare, piper; faina 3 linguri si optional smantana.
Mod de pregatire: Se curata urzicile de frunzele urate si de buruienile care sunt printre ele. Se spala foarte bine in mai multe ape. Intr-o oala sau o cratita mai incapatoare se pun 2 litri de apa si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert se pun urzicile in apa si se lasa pana cand dau 2-3 clocote. Dupa ce s-au oparit se scot din apa si se lasa la racit cateva minute. Dupa aceea se taie marunt.
Intr-o alta cratita se pune ulei la incins. Se taie ceapa si usturoiul. Dupa ce s-a incins uleiul se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit cateva minute. Dupa ce s-au inmuiat se pun 3 linguri de faina si se da la foc mic. Se amesteca foarte bine si tare pentru a nu ramane cocoloase. Peste acest amestec se toarna jumatate din cantitatea de zeama in care s-au fiert urzicile. Se amesteca totul. Consistenta trebuie sa fie ca cea a smantanii. Daca doriti puteti sa puneti lapte cald in locul apei in care s-au fiert urzicile. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand ceapa si usturoiul s-au fiert. Dupa aceea se adauga urzicile tocate. Totul se mai lasa 10 minute la fiert. Iar la sfarsit se adauga dupa preferinta si daca doriti un catel de usturoi zdrobit si 100 ml smantana. De asemenea daca doriti ca mancarea de urzici sa fie de post nu puneti smantana. Smantana este optionala, iar daca doriti si catelul de usturoi de la sfarsit este optional, dupa preferinta fiecaruia.
Este o mancare gustoasa. Se face usor. Nu trebuie mult timp pentru preparare. Este o mancare sanatoasa, subtiaza sangele ingrosat in iarna. Se poate manca si de post. Se poate manca si cu oua, sau cu mamaliga sau cu paine. Se poate face si cu smantana. Cum preferati puteti s-o faceti si s-o mancati. Pofta buna!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 29 Martie 2017
urzici, smantana, de post, mancare sanatoasa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa