Prajitura la rece (Piscotiere)
Dragele mele, ca tot au trecut sarbatorile de iarna si ne-am linistit cu mancarea in exces m-am gandit sa va incant cu aceasta minunata reteta culinara, si sa va indulciti putin cu aceasta pufoasa prajitura.
Este o prajitura foarte simpla, care se prepara la rece, si dureaza prepararea undeva la 15min, iar la frigider trebuie sa mai stea cam 2-3 ore (sau o puteti lasa peste noapte).
Ingrediente necesare:
► o punga de 400gr. de piscoturi.
► 1200 ml de lapte
► 2 plicuri de budinca (ce sortiment doriti, dar cu cel de vanilie iese cel mai bine, si este de preferat sa fie la fel plicurile, altfel iese cu un gust ciudat daca le combinati)
► 200gr. zahar
► si daca doriti si va plac si stafidele, dar este ceva optional.
► ciocolata rasa (100gr.)
Mod de preparare
Preparati o budinca din cele 2 plicuri de budinca si cu 1000 ml lapte. Adica se pune laptele la fiert, si dupa ce fierbe puneti praful de budinca si zaharul, si le mai lasati 2 minute sa clocoteasca la foc mic.
Dupa aceea, intr-o oala rotunda si joasa puneti un strat de piscoturi inmuiate in putin lapte, dupa primul strat asezat in oala puneti un strat de budinca, si tot asa pana se umple oala.
Trebuie sa va iasa cam 3 straturi din fiecare. Am uitat sa mentionez sa adaugati si stafidele in budinca inainte sa turnati, dar repet, numai daca vreti. Ultimul strat trebuie sa se termine cu stratul de crema, unde veti presara si ciocolata rasa.
Acestea fiind spuse, aruncati prajitura la frigider cateva ore.
Si va urez pofta buna!
Astept comentariile voastre cu privire la prajitura.
Postat de: Elena-Suzana-Iancu Joi, 20 Ianuarie 2011
prajitura la rece, dulciuri, bucatarie, desert, piscoturi
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi