Solarul vertical sau orizontal?
Cu toate ne dorim in aceasta perioada sa avem o culoare a pielii cat mai bronzata si cat mai stralucitoare. Bineinteles ca expunerea la soare nu este recomandata pentru o perioada prea lunga deoarece pielea se exfoliaza sau mai bine zis, se arde. Asadar, in intampinarea noastra sar celebrele solare.
Solarele au inceput sa se faca remarcate cu ceva ani in urma, cand potrivit unor studii, faimoasele vedete trebuiau sa fie frumoase inclusiv in anotimpul rece. Odata cu dezvoltarea lor pe piata, acestea au fost puse sub folosinta si pe piata romaneasca.
In prezent, toatele femeile se bucura de aceasta cale rapida de a-si ‘’colora’’ pielea.
Chiar si in anotimpul cald acestea sunt la mare cautare. Din cauza faptului ca la plaja nu te duci pentru cateva minute ca la solar, acolo ai tendinta de a te arde din cauza timpului indelungat acordat pentru tine. Pe cand la solar, iti inveti pielea sa se expuna putin cate putin la caldura. Mai multe sedinte, iti ofera o culoare inchisa asupra pielii tale, si in plus nici nu provoaca dureri insuportabile.(arsuri ale pielii cu urmari de decojire, dureri de cap de la insolatie, stari de voma).
Cred ca fiecare dintre noi a aflat de existenta a doua tipuri de solar si anume: solarul vertical si solarul orizontal.
Solarul vertical: inseamna sa stai in picioare pe perioada actiunii. Razele UV insa sunt destul de periculoase pentru pielea noastra, acestea provocand aparitia cancerului de piele. Dar nu stiu daca asta este un motiv serios de ingrijorare, sunt alte motive in aceasta lume mult mai grave si mai perioculase care ne pot cruta.
In solarul vertical te poti bronza mai bine, uniform pe tot corpul inclusiv in zona axiala.
Solarul orizontal in schimb este putin mai chinuitor. In primul rand faptul ca stai intinsa, ai senzatia ca ai sta intr-un cosciug si pe deaspura aerul este mai sufocant. In cea de-a doua perioada a sedintei trebuie sa te intorci si pe partea cealalta pentru a te putea bronza pe tot corpul, ceea ce este un disconfort tinand cont de temperatura de acolo.
Adunand aceste idei, doar voi puteti sa decideti daca este sau nu periculos solarul.
Iar ca sa poti alege un solar din cele doua este de preferat sa le incercati pe amandoua, numai astfel poti simti confortul / disconfortul, caldura si toate facilitatile lor.
Si nu uitati: o culoare inchisa asupra corpului vostru este ca un strat de glazura pe prajitura.
Postat de: Elena-Suzana-Iancu Luni, 11 Iulie 2011
bronz, vara, solar, culoare, piele
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?