Retete culinare: Saltimbocca alla romana
Iata o mancare gata in numai 15 minute, fara prea multe calorii si incredibil de gustoasa!
Ingrediente:
4 felii nu prea subtiri de carne de vitel
4 felii de proscitto crudo
30 g unt
8 frunze de salvie
1 pahar de vin alb, sec
sare
Mod de preparare:
Bateti putin bucatile de carne cu un ciocan de carne, apoi puneti pe fiecare cate o felie de prosciutto si cate o frunza de salvie, spalata si uscata. Fixati-le cu cate o scobitoare.
Topiti untul intr-o tigaie si aranjati feliile de carne fara sa le suprapuneti. Lasati-le sa se rumeneasca 5 minute si apoi stropiti-le cu vin si lasati-l sa se evapore la foc iute.
Sarati moderat, fiindca prosciutto in sine e condimentat, si lasati pe foc inca 5 minute.
Scoateti feliile de carne saltimbocca si pastrati-le la cald. Turnati in tigaie cateva linguri de apa calda, amestecati si lasati sosul format sa se ingroase. Puneti iar feliile la foc potrivit doua minute, apoi serviti-le foarte fierbinti.
Gata!
P.S. Se asorteaza cu vinuri rosii intense: ( E. Guigal, Chateau Neuf du Pape, Cabernet Sauvignon)
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 28 Februarie 2011
retete-culinare, retete-italienesti, bucataria-italiana, retete-rapide, preparate, retete, carne alba
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?