Spanac cu oua
A venit primavara, anotimpul cand totul revine la viata. Florile infloresc, animalele incep sa iasa de la hibernare. De asemenea, si noi, oamenii, primavara facem cure de detoxifiere a organismului, mancam legume, fructe mai multe. Acum apare si spanacul proaspat si urzicile. Daca mancam spanac si urzici sangele se improspateaza si ne simtim mult mai bine.
Este usor de facut, gustoasa si se poate manca si de post, fara oua. Se face usor si nu necesita multa pregatire. Tot ce trebuie sa ai este spanac proaspat sau congelat. Insa daca a venit primavara si se gaseste spanac proaspat, este pacat sa nu mancam spanac proaspat. Se mai pune ceapa, usturoi, sare, piper, lapte, ulei, faina si daca preferam putem sa-l facem cu oua. Se poate face cu oua ochiuri, oua fierte, omleta. De asemenea, putem sa mancam doar spanacul simplu.
Mod de preparare: se ia spanacul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita timp de 7-8 minute. Se toaca ceapa si sturoiul. Dupa ce s-a fiert spanacul, se scurge de apa si se paseaza.
Intr-o alta cratita punem ulei de masline si ceapa si usturoiul la calit. Asteptam sa se rumeneasca putin si adaugam spanacul pasat.
In alta cratita se pune faina in unt sau ulei si se lasa sa se caleasca. Astfel se face rantasul pentru spanac. Dupa ce s-a facut se pune peste spanac si se adauga si 2-3 linguri de lapte. Se amesteca totul bine si se pune sare si piper si se lasa sa fiarba. Spanacul trebuie sa dea de cateva ori in clocot. Dupa ce a dat in clocot se amesteca inca o data si se opreste focul. Spanacul este gata si poate fi servit.
Daca vrem sa mancam si cu oua ochiuri luam o tigaie punem putin ulei si asteptam sa se incinga uleiul. Dupa ce s-a incins punem ouale si le lasam sa se faca. Dupa ce s-au facut si sunt gata le asezam peste spanac si putem sa incepem sa mancam. De asemenea si daca vrem cu oua fierte sau cu omleta fierbem ouale sau facem omleta si punem peste spanac sau langa spanac.
Spanacul se poate manca si fara oua, mai ales daca tinem post si vrem sa mancam fara oua putem sa mancam spanacul gatit simplu.
Pofta buna!
Este o reteta usor de facut. Nu necesita mult timp si se poate manca imediat ce ai terminat-o de gatit. Este gustoasa si cu oua, dar si fara oua, depinde de cum doriti sa mancati.
Este bine sa mancati legume, mai ales dupa iarna cand ati mancat aproape numai carne. Spanacul cu oua este foarte bun si usor de gatit.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 29 Martie 2017
usor de gatit, spanac, oua, improspateaza sangele
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa