Saramura de peste

Suntem in postul Pastelui. Cum in post mai sunt zile, sarbatori in care avem voie sa mancam peste, m-am gandit sa scriu o reteta de saramura de peste. Se poate face din crap, pastrav si din orice peste doriti. Este gustoasa, usor de facut si nu necesita mult timp si multe ingrediente.

Ingrediente: peste (1-2 kg sau cati doriti sa faceti); 2-3 ardei grasi; 4 rosii; 1-2 ardei iuti, depinde de cat de iute doriti s-o faceti; 1 ramura rozmarin; 6 catei de usturoi; 2-3 ramuri de cimbru; 1 legatura de patrunjel; sare; piper; 2 linguri de ulei.

Mod de preparare: se incepe pregatirea pestelui. Se curata de solzi si inauntru, se spala si se sterge cu prosopul de hartie.

Pregatirea saramurii de peste: se cresteaza pestele in cateva locuri. Se sareaza sau daca vreti puteti sa-l puneti pe o tabla pe care s-a pus sare grunjoasa. Pestele se frige pe ambele parti. Dupa ce ati pus pestele, pe aceeasi tabla se pun ardeiul gras, ardeiul iute si rosiile. Dupa ce s-a fript pestele se ia si se pune intr-un vas termorezistent. Dupa aceea se pregateste saramura. Intr-o cratita se fierbe apa cu sare, usturoi, ulei, piper, verdeata. Cand a ajuns la punctul de fierbere se pune ardeiul iute fript pe tabla si legumele. Se lasa totul sa fiarba 3-4 minute. Dupa ce s-a fiert se adauga peste peste. Lichidul trebuie sa acopere pestele. Totul se baga la cuptor si se lasa 10-15 minute la 200 grade celsius. Astfel se intrepatrund toate aromele si gustul va fi exceptional. Dupa ce este gata il scoatem din cuptor si il presaram cu verdeata tocata marunt. Saramura de peste este gata. Se poate manca. Daca doriti puteti sa mancati cu mamaliga calda. Se poate servi imediat ce l-ati terminat de gatit.

Este o mancare gustoasa. Se poate manca si cu mamaliga calda. Este usor de facut. Nu necesita mult timp de pregatire si se poate manca imediat ce este gatit. Pofta buna!

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
744 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 29 Martie 2017

Etichete pentru acest articol:

gustos, peste, saramura, sare


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete culinare rapide. In scurt timp musafirii o sa vina? Nu te panica, fa o gustare [..]
citeste si comenteaza
Am scris intr-o zi un articol mai deosebit (zic eu) despre ficat, articol pe care-l [..]
citeste si comenteaza
Numar portii: 6 Ingrediente: 500 g de peste fara oase * macrou 1 leg de patrunjel [..]
citeste si comenteaza
Iti propun o bunatate de reteta pe care este musai sa o incerci chiar astazi. Este o [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cand te intalnesti cu o persoana saluti si intrebi ce faci? Raspunsul este bine si o intrebi si tu [..]
citeste si comenteaza
Cum de 1 si 8 martie doamnele, domnisoarele ar trebui rasfatate m-am gandit la o reteta simpla, [..]
citeste si comenteaza
Desi de-abea a inceput luna februarie indragostitii, cuplurile au inceput sa se gandeasca ce cadou [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate