Bucataria turceasca, retete orientale
Pentru cine e amatoare de retete culinare din bucataria internationala, in acest articol va prezint cateva retete din bucataria turceasca. Turcia este asezata la rascrucea dintre Europa, Asia si Orientul Apropiat. Intalnim mancaruri ce si-au pastrat influentele de la persani, greci sau romani.
Turcii sunt foarte pretentiosi cand vine vorba de mancare.....asa ca am hotarat sa va aduc si dumneavoastra la cunostinta cateva retete delicioase:
Geagic
Timp de preparare:
25 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
► 2-3 catei usturoi
►1 l iaurt
►3 castraveciori verzi
►1 legatura de marar
Mod de preparare:
Pilaf cu burgul picant “Sebzeli Bulgur”
Ingrediente:
►300 gm burgul pentru pilaf (este un orez cu bobul mai lung, il gasim in supermarket sub denumirea de burgur, bob lung sau bob cu bob)
►2 rosii de marime medie
►1 ardei verde
►1 ardei rosu
►2 fire de ceapa verde
►1 lingurita de sare
►1 lingurita condiment de chilli
►piper proaspat macinat
►700 ml apa
►3 linguri ulei de porumb
Mod de preparare:
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in bucati mici.
Ardeii si ceapa verde se taie marunt.
Burgulul se opareste si se lasa la inmuiat 5 minute, apoi se spala bine si se scurge de apa.
Intr-o cratita antiaderenta se incalzeste uleiul si se calesc ceapa verde si ardeii 5 minute.
Se adauga rosiile, apa calda, sarea, piperul, condimentul de chilli si burgulul.
Cand pilaful incepe sa fiarba se acopera, se reduce focul si se fierbe 20 de minute.
Se stinge focul si se mai lasa in cratita 10 minute.
Sarmale turcesti in foi de vita
Ingrediente:
20 de foi de vita, 100 g orez, 300 g carne de pui (reteta originala ar fi cu carne de berbec), 2 cepe, 100 g stafide, ulei de masline, sare, 1 ou, 1 lingura de faina, 1 lamaie, apa plata.
Mod de preparare:
Foile de vita se oparesc in apa clocotita sarata in care s-a stors sucul unei lamai. Se lasa apoi sa se scurga. In apa clocotita se fierbe orezul, care se scurge si el de zeama. Carnea se paseaza, cepele se taie marunt, se pun intr-o tigaie si se prajesc usor in ulei de masline. Dupa ce s-a racit, se adauga orezul, stadifele, oul si faina. Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in frunzele de vita, se ruleaza si se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei. Se completeaza cu putina apa plata si se pun la cuptor, la foc mic, circa o ora.
Pui cus-cus
Ingrediente:
►300g cus-cus (specialitate turceasca, se gaseste in magazine), sare, 2 cepe de arpagic, 4 fileuri de piept de pui, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 1 foaie de dafin, 1 lingurita curry, 200ml zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 150 ml smantana subtire sau frisca nebatuta, putina menta proaspata.
Postat de: Alexandra-Sauridi Vineri, 23 Noiembrie 2012
retete culinare, retete rapide, bucataria internationala, retete turcesti, pui la cuptor, retete-bucataria-turceasca
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum poti alege rochia potrivita pentru un eveniment de tip cocktail?
- Strategii eficiente pentru imbunatatirea performantei masculine
- Rutina ideala de ingrijire a pielii cu produsele cosmetice Farmec
- Cum sa recunosti si sa tratezi cele mai comune probleme de piele la animalele de companie
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor