Placinta cu bacon si praz

Timp de preparare: 30 de minute

Numar de portii: 4

Continut caloric: 575 calorii, sursa buna de vitamine A, B, C, folati si calciu;

 

Ingrediente necesare:

► 900 g cartofi

► sare si piper negru

► 500 g praz

► 70 g unt

► 500 g felii jambon afumat fara grasime

► 85 g branza Cherddar

► 115 g rosii cherry

► 2 linguri faina

► 1 lingurita verdeturi uscate

► 300 ml lapte

► cateva fire de patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru inceput se curata si se taie cubulete cartofii, apoi se pun intr-o oala. Se adauga sare si apa clocotita si se fierb, acoperiti, timp de 10 minute, pana se fac fragezi. Mai apoi se feliaza, se spala si se scurge prazul. Acesta se pregateste intr-o tigaie in care topim in prealabil 25 g de unt, la foc mediu. Se lasa la prajit timp de 6-8 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie, fara a se rumeni.

A sosit momentul preincalzirii cuptorului. Continuati prin a curata de soric jambonul afumat si a-l taia cubulete. Se prajeste la foc mediu intr-un vas (cu lungimea de 25 cm si inaltimea de 5 cm), in care topim 15 g de unt, amestecand frecvent timp de 5 minute. Se adauga apoi faina si verdeata uscata si se gatesc alaturi de jambon pret de un minut.Se adauga laptele si se amesteca pana da in clocot.

In continuare radem branza si o adaugam jambonului, pana se topeste, apoi adaugam prazul, asezonam dupa gust si lasam tigaia la foc mic.

Cartofii se scurg si se sfarama cu putin piper negru, cu untul ramas, si optional, 2-3 linguri de lapte. Se plaseaza piureul tocmai optinut peste amestecul de jambon si praz, iar in mijloc se aseaza rosiile cherry taiate in jumatati.

Se rumeneste la cuptor timp de 2-3 minute, se folosesc cateva fire de patrunjel pentru ornament si e gata de servire. Pofta buna!

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2689 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Luiza-Burhai Duminică, 28 Noiembrie 2010

Etichete pentru acest articol:

placinta cu bacon si praz, retete culinare, gastronomie


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete rapide cu ciuperci. Daca vrei o reteta usoara, chiar si pentru o incepatoare la [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 35 de minute Numar portii: 4 Continut caloric: 430 calorii, sursa de [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa adopti o dieta echilibrata si sanatoasa fara a face compromisuri in ceea ce [..]
citeste si comenteaza
Retete culinare cu sparanghel. Vrei o reteta noua, sanatoasa si gustoasa? Pentru ca ti se [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Obsidianul este o rocă vulcanică, amorfa, sticloasa, fara o structura granulara a mineralelor. A [..]
citeste si comenteaza
Cea mai frumoasa dintre varietatile de cuart, ametistul era in vechime simbolul dorintei carnale. [..]
citeste si comenteaza

Jad

Jadul este una din cele mai interesante pietre, fiind un paradox intre aspect si duritate, asemenea [..]
citeste si comenteaza
Onixul a fost foarte apreciat in trecut de romani si greci, care in afara de bijuterii, il mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate