Coltunasi cu branza dulce
Retete dulciuri in casa: coltunasi cu branza de vaci. In Moldova se mai numesc chiroste. Poate reprezenta un fel de mancare sau un desert. Arata apetisant si este foarte gustos.
Ingrediente reteta:
Aluat : ½ kg faina, 2 oua, ½ pachet de unt , o cana de apa
Umplutura: 2 pachete de branza de vaci, 2 galbenusuri, sare, zahar (fructoza), zahar vanilat
Mod de preparare:
Din faina, cele doua oua, jumatate de pachet de unt si o cana de apa, se face un aluat elastic, care se framanta bine astfel incat sa poata fi intins si a nu se lipeasca de mana. Aluatul se intinde cu sucitorul si se decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.
Separat, branza de vaci se amesteca cu cele doua galbenusuri, putina sare si doua linguri de zahar. Fiecare cerculet de aluat se umple cu branza si se pliaza in doua, apoi se pun la fiert coltunasii in apa. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape gata, se mai lasa putin pe foc, dupa care se scot pe farfurii si se servesc cu smantana si nuci caramelizate.
Pentru bolnavii de diabet este indicat ca in compozitia de branza dulce sa nu fie adaugat zahar; se poate folosi fructoza.
Foto: arhiva personala, Dalina-Maria Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Miercuri, 06 Noiembrie 2013
coltunasi, branza dulce, smantana, nuci caramelizate, dulciuri de casa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?