Coltunasi cu branza dulce
Retete dulciuri in casa: coltunasi cu branza de vaci. In Moldova se mai numesc chiroste. Poate reprezenta un fel de mancare sau un desert. Arata apetisant si este foarte gustos.
Ingrediente reteta:
Aluat : ½ kg faina, 2 oua, ½ pachet de unt , o cana de apa
Umplutura: 2 pachete de branza de vaci, 2 galbenusuri, sare, zahar (fructoza), zahar vanilat
Mod de preparare:
Din faina, cele doua oua, jumatate de pachet de unt si o cana de apa, se face un aluat elastic, care se framanta bine astfel incat sa poata fi intins si a nu se lipeasca de mana. Aluatul se intinde cu sucitorul si se decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.
Separat, branza de vaci se amesteca cu cele doua galbenusuri, putina sare si doua linguri de zahar. Fiecare cerculet de aluat se umple cu branza si se pliaza in doua, apoi se pun la fiert coltunasii in apa. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape gata, se mai lasa putin pe foc, dupa care se scot pe farfurii si se servesc cu smantana si nuci caramelizate.
Pentru bolnavii de diabet este indicat ca in compozitia de branza dulce sa nu fie adaugat zahar; se poate folosi fructoza.
Foto: arhiva personala, Dalina-Maria Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Miercuri, 06 Noiembrie 2013
coltunasi, branza dulce, smantana, nuci caramelizate, dulciuri de casa
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb