Top 10 alimente ce nu pot lipsi iarna din alimentatia ta
O alimentatie potrivita inseamna un corp sanatos si o viata frumoasa! Care sunt alimentele potrivite pentru sezonul rece? O femeie stie ce este important pentru sanatatea familiei sale!
Top 10 alimente ce nu pot lipsi iarna din alimentatia ta
1. Portocala - Este bogata in vitamina C si in minerale. Este unul dintre cele mai bune fructe iarna, suplinind carentele vitaminice foarte nutritive. Ca si proprietati, portocala este racoritoare, diuretica, digestiva, remineralizanta si intareste capacitatea de aparare naturala a organismului.
2. Sfecla rosie - Contine vitaminele A, B, C. Pe langa acestea este bogata in magneziu, zinc, potasiu, fier si elemente esentiale pentru organismul nostru. Sfecla rosie este aperitiva, racoritoare, nutritive si usor digerabila.
3. Usturoiul - Calitatea sa este de condiment si un important medicament pentru organismul nostru. Usturoiul este un antiseptic intestinal si pulmonar, diuretic si reechilibrant glandural.
4. Lamaia - Este bogata in vitaminele C, B (B1+B2+B3), A si PP. Vitaminele B1+B2+B3 au un rol important in hranire si in echilibrul nervos. Lamaia este folosita sistematic si cu reale succese intr-o infinitate de afectiuni. Ca si proprietati, este racoritoare, diuretica si remineralizanta.
5. Ceapa - este un aliment apreciat pentru proprietatile sale terapeutice, tonice si antiinfectioase. Ceapa este un factor de sanatate si de longevitate. Este un stimulant general al sistemului nervos, hepatic si renal.
6. Morcovul - Este una dintre legumele cele mai pretentioase pentru om. Morcovul este bogat in saruri minerale si vitamine. Este un bun cicatrizant al ranilor, intareste imunitatea naturala. Pe langa acestea mai are rol depurativ, diuretic, tonic si remineralizant.
7. Grepfrut - Bogat in vitamine si minerale. Este un fruct racoritor, digestiv, depurativ si drenor hepatic si renal. Se recomanda ca acest fruct sa fie consumat cand ne simtim fara energie si suntem foarte obositi.
8. Varza - A fost mereu o leguma apreciata pentru proprietatile ei uimitoare. Se foloseste in uz extern pentru arsuri, contuzii, cangrene, zona zost si hemoroizi. Deasemenea este un medicament natural in uz intern. Varza este utilizata in diferite afectiuni: respiratorii, gastrice, intestnale, anemii. Poate fi savurata in salatesau sub forma de suc proaspat.
9. Telina - Este bogata in vitaminele A, B, C si in magneziu, mangan, fier, iod, cupru, calciu si fosfor. Printre proprietatile telinei gasim ca este un tonic al sistemul nervos si depurativa.
10. Banana - Este un fruct foarte nutritiv. Banana este usor digerabila cu conditia sa fie consumata foarte coapta. Este recomandata celor care presteaza munci fizice, copiilor si batranilor. Banana este prielnica sistemului osos si echilibrului nervos.
Postat de: Anca-Avarvare Joi, 10 Ianuarie 2013
"legume", "fructe", "alimentatie sanatoasa", "vitamine", "minerale"
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa