Placinta delicioasa cu dovleac
Un desert rapid si foarte gustos pentru orice gospodina: placinta cu dovleac.
Ingrediente:
2 kg dovleac (dat prin razatoare), 200 gr migdale maruntite, 300 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml ulei, 2 oua, 1 iaurt, 10 gr scortisoara, un pachet foi Linco
Mod de preparare
Calim dovleacul cu putin ulei, cand scade un pic adaugam zaharul si il lasam pana se topeste. Tot atunci adaugam si zaharul vanilat, scortisoara si migdalele. Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu ulei si cu o parte din foi. Turnam compozitia, asezam cealalta foaie peste si dam la cuptor pentru 45 de minute. Peste 45 de minute amestecam ouale cu iaurt si cu ajutorul unei pensule ungem placinta cat mai fin si cu un strat cat mai subtire. O mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 de minute.
Pofta Buna!
Postat de: Anca-Avarvare Joi, 12 Septembrie 2013
placinta cu dovleac, retete placinta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?