Aluat de clatite potrivit pentru umpluturi

Noi, gospodinele, avem tendinta de a prezenta care mai de care retete culinare. Insa unele dintre noi nu stim sa pregatim cateva retete de baza. Una dintre ele este: aluatul pentru clatite.
Mai jos gasiti o reteta simpla care o sa va ajute in pregatirea unor clatite perfecte. Succes!
Ingrediente reteta: 3 oua, 150 ml lapte, 100 ml apa minerala, 1 lingura de zahar, un varf de sare, 2 linguri de ulei, 400 gr faina.
Mod de preparare reteta: Intai batem ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si apoi faina. Pentru a iesi niste clatite pufoase adaugam apa minerala si uleiul pentru a nu se lipi de tigaie. Aluatul trebuie sa fie potrivit nici foarte gros, dar nici subtire. Daca am gresit, nu trebuie sa ne panicam, mai adaugam lapte sau apa minerala sau faina in cazul in care avem un aluat foarte subtire.
Clatitele trebuie sa aiba o culoare aurie! Dupa pregatire le putem umple cu dulceturi sau diferite umpluturi. Pofta Buna!
Postat de: Anca-Avarvare Marţi, 19 Noiembrie 2013
desert, aluat pentru orice, clatite pufoase, ceva dulce si rapid, retete culinare, retete dulciuri
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid