2 retete de prajituri gatite la cuptorul cu aburi

Vrei sa prepari deserturi pufoase si pline de savoare, pe care intreaga familie sa le savureze? Coacerea aluaturilor la cuptorul cu aburi este metoda ideala de a obtine un blat crocant la exterior, dar fraged si moale la interior. Ti-am pregatit cateva retete potrivite pentru aceasta metoda de coacere umeda. Iata ce poti incerca.
Prajitura pufoasa cu lamaie
Pentru a pregati aceasta prajitura delicioasa si aromata, vei avea nevoie de:
● 175 de grame de zahar
● 175 de grame de unt topit
● 125 de grame de faina
● 50 de grame de migdale macinate
● 3 oua
● 1 lingura de lapte
● coaja rasa de la 3 lamai
Pentru un plus de gust vei avea nevoie si de un sirop preparat din sucul de la doua lamai si 100 de grame de zahar.
Preincalzeste cuptorul electric cu abur la 180°C si seteaza un nivel scazut de umiditate. Intre timp, amesteca zaharul, untul si coaja de lamaie pana obtii o crema omogena. Adauga ouale si amesteca usor inca un minut. Apoi, adauga faina, migdalele si laptele si continua omogenizarea pana cand aluatul are un aspect uniform.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si introdu amestecul la cuptor timp de 45-50 de minute. Separat, adauga zaharul si zeama de lamaie intr-o cratita si incalzeste amestecul pe plita, la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet. Dupa ce prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si toarna cu grija siropul preparat deasupra. Asteapta cateva minute pana se raceste si poti incepe degustarea. Din aceste cantitati vei obtine aproximativ 10-12 portii.
Prajitura cu ciocolata din numai 4 ingrediente
Uneori, retetele simple sunt cele mai gustoase. Pentru aceasta reteta de prajitura cu ciocolata, ai nevoie doar de:
● 400 de grame de ciocolata
● 300 de grame de smantana lichida
● 85 de grame de miere
● 4 oua mari
Secretul pentru un preparat delicios este sa folosesti ciocolata de calitate cu un continut mare de cacao. Un produs cu 65-75% cacao este ideal.
Preincalzeste cuptorul la 120°C si selecteaza un nivel mediu de abur. Intr-o cratita adauga ciocolata, smantana si mierea si lasa ingredientele pe foc mic, omogenizand din cand in cand pana cand amestecul devine neted si lucios. Ai grija sa nu tii ingredientele pe foc mai mult decat este nevoie.
Adauga apoi ouale batute si strecurate si omogenizeaza din nou. Toarna aluatul obtinut intr-o tava cu hartie de copt si baga totul la cuptor pentru o ora. Dupa ce prajitura s-a copt, las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o in frigider peste noapte, sau timp de minim 6 ore. Apoi o poti taia in felii subtiri pentru servire.
Desigur, daca preferi, poti imbogati reteta si cu niste coaja de portocala sau chiar adaugand un strat de frisca deasupra. Aceasta cantitate iti ofera aproximativ 10 felii, asa ca vei avea ce sa imparti cu cei dragi.
Daca vrei sa descoperi si tu beneficiile gatitului la aburi, incearca aceste retete simple si surprinde-i in cel mai delicios mod pe cei apropiati. Modul de preparare este simplu si rapid, asa ca ii poti invita chiar si pe cei mici sa descopere arta gatitului alaturi de tine.
Sursa foto: Shutterstock
Postat de: A-Editor Miercuri, 11 Ianuarie 2023
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime