Ceaiul consumat in cantitati prea mari este daunator
Consumat in cantitati industriale, ceaiul determina maladii ale oaselor.
Binefacerile bauturii importate in secolul al XV-lea din China sunt cunoscute, ceaiul prevenind cancerul si reducand riscul bolilor cardiovasculare, singurul inconvenient fiind ingalbenirea dintilor, dar consumul de ceai in cantitati foarte mari este daunator.
O americanca de 47 de ani, care a baut timp de 27 de ani cate 100-150 de pliculete de ceai pe zi, a dezvoltat o maladie rara a oaselor, dintii sai fiind extrasi.
Femeia din Michigan a inceput prin a acuza dureri cumplite de spate, de genunchi si de brate. In urma unor analize cu raze X, la Spitalul Henry Ford, din Detroit, s-au descoperit schimbari anormale ale oaselor si vertebrelor si calcifierea ligamentelor bratelor.
In sangele femeii nivelul de floruri era de patru ori mai mare, iar medicii s-au gandit la floroza scheletica. Aceasta boala rara a oaselor este provocata de expunerea zilnica la doze mai mari de 10 mg de floruri pe zi, iar femeia care bea ceai in cantitati industriale consuma 20 de mg pe zi. Excesul de floruri se elimina cu ajutorul rinichilor, dar cand acestea sunt consumate excesiv se depun in cristale pe os.
Postat de: Elena-Stan Marți, 26 Martie 2013
ceai, dezavantajele consumului de ceai
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Designul modern al frigiderelor Samsung: cum sa integrezi aparatul frigorific in estetica bucatariei tale
- Cum sa alegi crema anti-aging potrivita pentru tipul tau de ten
- Aromele timpului: cum parfumurile ne transporta in amintiri si experiente
- Amenajarea locuintei pentru o familie numeroasa: ce elemente ar trebui sa incluzi in decor?
- 5 pasi simpli pentru a pregati un carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie