Oul, o comoara alimentara
Oul este mai echilibrat decat carnea sau pestele, de aceea este considerat un aliment miraculos, comoara din farfuriile noastre.
Francezii mananca 230 de oua pe an, in timp ce japonezii 300. Interesul nutritional al oului consta in echilibrul si diversitatea componentelor sale: cele mai bune proteine pentru om, lipide de calitate, numeroase vitamine si minerale.
Ouale asigura cantitatea de proteine din 100 de grame de carne sau de peste. Proteinele din ou sunt distribuite echitabil intre albus si galbenus. Proteinele din ou asigura in organismul nostru functionarea muschilor, energia necesara, stimularea sistemului imunitar, sanatatea parului, a unghiilor, precum si a sistemului cardiovascular si hormonal.
Postat de: Elena-Stan Joi, 28 Martie 2013
oul aliment, beneficii oua, consum de oua
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?