Oul, o comoara alimentara

Oul este mai echilibrat decat carnea sau pestele, de aceea este considerat un aliment miraculos, comoara din farfuriile noastre.

 

 

Francezii mananca 230 de oua pe an, in timp ce japonezii 300. Interesul nutritional al oului consta in echilibrul si diversitatea componentelor sale: cele mai bune proteine pentru om, lipide de calitate, numeroase vitamine si minerale.

Ouale asigura cantitatea de proteine din 100 de grame de carne sau de peste. Proteinele din ou sunt distribuite echitabil intre albus si galbenus. Proteinele din ou asigura in organismul nostru functionarea muschilor, energia necesara, stimularea sistemului imunitar, sanatatea parului, a unghiilor, precum si a sistemului cardiovascular si hormonal.

Nota obtinuta:
9.9 (18 voturi)
2089 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Elena-Stan Joi, 28 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

oul aliment, beneficii oua, consum de oua


S-ar putea sa va intereseze si:

Nu mai cititi si a doua oara, n-am scris gresit, chiar vedeti bine. [..]
citeste si comenteaza
Ciocolata neagra ne mentine tineri, dar ne face si mai destepti. Un studiu american a [..]
citeste si comenteaza
Bogat in acizi grasi nesaturati (omega 3, omega 6), fier, trigliceride si numeroase [..]
citeste si comenteaza
Da, s-a dovedit stiintific ca weekend-ul trebuie sa aiba trei zile. Saptamana de lucru de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Stiati ca mancand mai putin ne prelungim tineretea si viata? [..]
citeste si comenteaza
Prosperul oras din Transilvania se afla in plin avant, sfidand criza economica si efectele acesteia. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate