Orase atipice in lume
Ciudatenii in diferite orase de pe mapamond. Oamenii au gasit solutii pentru supraaglomeratie si inconfort, construind orase atipice.
Orasul Albastru
Se numeste Chefchaouen si se gaseste in Maroc. Peretii tuturor caselor sunt vopsiti in albastru, traditie care dureaza din anul 1930 pana in prezent. Evreii au fost cei care au impus aceasta culoare asezarii.
Orasul in care viii locuiesc printre cei morti
In Filipine a dansa, a manca, a locui si a asculta muzica in cimitir nu reprezinta profanare de morminte. Exista un oras la periferia Manilei, in cel mai mare cimitir al Capitalei, unde locuiesc 10 000 de oameni, asezare cu magazine si restaurante, in care activitatile celor vii se suprapun somnului vesnic al celor plecati de pe pamant. Aici criptele si mausoleele au devenit locuinte.
Un million de oameni sunt inmormantati in cimitir, iar rezidentii sunt platiti sa aiba grija de morminte, multi dintre acestia locuind chiar la locul de munca.
Orasul din mina
Din cauza caldurii, locuitorii din Coober Pedy, Australia au hotarat sa locuiasca in mina, unde era mai mult confort. Orasul a devenit astfel unul dintre cele mai ciudate din lume. Solutia termica a fost gasita in anul 1915, cand s-a deschis in regiune un zacamant de opal, iar minerii veniti la lucru nu se puteau odihni in locuintele improvizate de la suprafata.
Postat de: Elena-Stan Sâmbătă, 04 Mai 2013
orase in lume, ciudatenii in lume, orase ciudate, oferte turistice
De interes in online:
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi