Ciorba ardeleneasca

Ciorba_ardeleneasca

Timp de preparare: 2h

Ingrediente: carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon.

 

 

Moldoveanca fiind, habar nu aveam sa gatesc mancaruri ardelenesti. Si nici nu pot sa spun ca imi placeau prea tare. Asta pana la ciorba ardeleneasca! De cand am gustat-o prima oara mi-a placut. Asadar, de cand m-am mutat in Bucuresti am inceput sa o si gatesc, prin bunavointa colegei mele de apartament, care mi-a aratat cum se face.

Eu va sfatuiesc sa o incercati si voi: este delicioasa, usor de preparat si deloc constisitoare.

Mod de preparare

Iata cum o faci: intr-o oala pui la fiert apa cu vegeta si adaugi bucatile carne de pui taiate cubulete, cam de 2-3 cm. Curati apoi legume si le tai in cubulete mici, apoi le adaugi in apa. Ceapa o curati si o pui intreaga, iar la sfarsit o scoti. Condimenteaza dupa gust. Cand apa a inceput sa fiarba, adauga si o mana de orez. Lasa ciorba sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse, iar orezul s-a umflat. Adauga cateva frunzulite de tarhon taiate, apoi stinge flacara de la aragaz.

Intr-un bol pune cateva linguri de smantana, eventual si un ou batut. Toarna apoi cateva linguri de supa calda si amesteca pana cand se omogenizeaza. Acest continut il vei turna in oala cu ciorba si vei amesteca pana cand se omogenizeaza, iar supa a devenit alba.

Atentie! Nu turna niciodata amestecul de smantana peste ciorba fierbinte! Cel mai probabil acesta se va transforma in branza. 

O Reteta Magica de: Stefana Chivoiu

Nota obtinuta:
9.3 (3 voturi)
3407 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Joi, 27 Mai 2010

Etichete pentru acest articol:

ciorba ardeleneasca, retete culinare, cum se face, carne de pui, morcov, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, tarhon.



S-ar putea sa va intereseze si:

Reteta devenita traditionala aproape: o supa de pui cu galuste, clasica, ca la mama acasa! [..]
citeste si comenteaza
Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si [..]
citeste si comenteaza
Vara, dar nu numai, merge o ciorba cu legume sau o supa de legume. Insa vara, cand se [..]
citeste si comenteaza
Trebuie sa recunosc ca nu ma dau in vant dupa tecile de fasole. Le mananc doar atunci [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Cum se fac mucenicii fierti. Timp de preparare: cca 10-15 min Numar de portii: 4-5 [..]
citeste si comenteaza
O femeie puternica este o persoana intransigenta in primul rand cu ea insasi, apoi cu altii, [..]
citeste si comenteaza
Am observat zilele trecute, cu amaraciune, cum o batranica i-a cerut locul in tramvai unui baietel [..]
citeste si comenteaza
Asa cum orice domeniu are un inceput, moda nu se lasa mai prejos. Are o istorie incitanta, plina de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate