Titluri de carti care inspira catre autenticitate si pace interioara

CARTI_INSP

Suntem norocosi pentru ca dispunem de resurse cum generatiile trecute nu au dispus. O simpla cautare, o lectura rapida si raspunsul prinde forme in mintea noastra. Insa, rafturile cu carti trebuie sa reflecteze clar maniera noastra de viata.

Titlurile prezentate mai jos le-am citit in decursul a zece ani, si au fost atent selectionate. Acestea m-au ajutat in schimbarea si imbunatatirea vietii.

 

Seria Divergent de Veronica Roth. Trend-ul topicurilor in lumea cartilor inca il ocupa distopiile in special cele psihologice. Seria precizata anterior aduce in plan o lume a carui stil de viata se gaseste usor influientat in actualitatea zilei. Maniera bogat iluminata al scriitoarei duce cititorul in culmi de andrenalina, mila, dorinta, necesitate de indreptare a greselilor dar si contemplarea la nevoia de supravietuire. Influenta seriei ramane adanc intiparita in mintea cititorului, deoacere, de-a lungul lecturi suntem pusi in fata schimbarii proprii, la indoieli si motive de renuntatre / castigare.

 

Jurnal Filozofic de Constantin Noica. Filosofia si-a pierdut usor farmecul in ultimii ani insa nu a incetat sa straluceasca, oferind inseninatate si cugetare atunci cand cartile sunt citite si discutate. Noica ofera imagini ale diferitelor timpuri din propriul jurnal, iar propriile cugetari pun pe ganduri cititorul insetat de cunoastere.

 

Mandrie si Prejudecata de Jane Austen. Sau oricare alt titlu publicat de scriitoarea engleza. Este deja stiut ca domnisoara Jane a fost o feminista intr-o epoca cand femeile aveau roluri prestabilite iar iesirea din comun era sanctionata. Spre exemplu  scolarizarea femeilor din mediul social de mijloc nu era sustinuta, iar studiile erau privite precum o aroganta si o cheltuiala costisitoare in bugetul familial. Daca o femeie simpla precum Jane a reusit sa fie remarcata, oare femeile seculului XXI nu ar avea mai mult succes?!

 

Numai cu fiica mea de Betty Mahmoody. A autobiografie de succes care intruchipeaza intr-un limbaj simplu, popular, curajul si daruinta mamei care lupta pentru libertatea fiicei tinuta in captivitatea tatalui musulman. Cadoul pentru cititori a aparut in 2015 este intitulat Numele meu este Mahtob si este scris de insasi fiica scriitoarei sus prezentate.

 

Jurnalul Fericirii de Nicolae Steinhardt. O autobiografie ca nici una alta! Jurnalul Fericirii impleteste aventura, drama, suferinta, singuratatea, familia si prietenia cu umorul si sarcasmul, cu dragostea si dorul, cu cochetarea si convertirea, iar in final cu gasirea si pastrearea sentimentului de fericire in suflet. Cartea este scrisa la persoana 1, cu neologisme si figuri de stil care antreneaza psihicul si limbajul.

 

Cartile cercetatoarei Brene Brown. Brene Brown este un cercetator, asistent social, povestitor si scriitor de succes din SUA, mai este cunoscuta si pentru conferintele internationale TED Talk abordand in principal subiectul vulnerabilitatii. Cateva detalii in plus se pot gasi aici.

 

De ce iubim femeile de Mircea Cartarescu. chiar asa? de ce suntem iubite de catre barbati? cateva idei dezvoltate de-a lungul anilor avem si noi, insa nici una concreta din partea unui scriitor care imbina placerea cu ... placerea.

 

Oscar si Tanti Roz de Eric - Emmanuel Schmitt. O mica culegere de intelepciuni pe care autorul o portretizeaza in infatisarea unui copil care moare de cancer si traieste viata ampla cum multi dintre noi nu o facem in decenii adunati. Un indemn sincer de curaj.

 

Zi dupa zi de David Levithan. Lumea fantasy si a SF-ului ramane bogata, insa rare sunt romanele care sunt povestite intr-o maniera de acelasi personaj a carui trup, dorinte, stil de viata si dureri sunt traite de aceeasi persoana, zi dupa zi. Cartea este un suvenir adus vietii noastre.

 

Making a Good Brain Great: The Amen Clinic Program for Achieving and Sustaining Optimal Mental Performance de Daniel G. Amen. Cartea este un atlas usor de pus in practica chiar din primul capitol. Stilul de viata prezentat de autor poate fi usor integrat pentru imbunatatirea creierului si a functionarii mai ample a corpului.

 

Depasirea anxietatii. Cum se naste pacea in suflet de Marianna Kolpakova. Subiectul cartii este unul delicat. Cand cautam raspunsurile anxietatii ele nu sunt usoare de interpretat, insa metodele de prezentare folosite in carte de catre autoare aduc intelegerea problemei la un alt nivel. Cartea este scrisa intr-o maniera fina, unde psihologia, psihoterapia si analiza comportamentala sunt impletite cu ortodoxia. Scriitoarea face des referire la literatura rusa de calitate, ne indeamna sa revedem cartile scrise de Dostoievski.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
989 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Cristina-Nechita Marţi, 30 Aprilie 2019

Etichete pentru acest articol:

carti inspirationale, literatura, dezvoltare personala, autobiografie, fantasy, SF, psihologie, medicina, seria divergent, veronica roth, Jurnal Filosofic, Constantin Noica, Mandrie si Prejudecata, Jane Austen, Numai cu fiica mea, Betty Mahmoody, jurnalul fericirii, Nicolae Steinhardt, Brene Brown, de ce iubim femeile, mircea cartarescu, Oscar si Tanti Roz, Eric - Emmanuel Schmitt, Zi dupa zi, David Levithan, Making a Good Brain Great: The Amen Clinic Program for Achieving, Daniel G. Amen, Depasirea anxietatii. Cum se naste pacea in suflet, Marianna KolpakovaS-ar putea sa va intereseze si:

Toate trec… se spune. Si totusi, pana cand trec, pare ca nu vor mai trece niciodata. [..]
citeste si comenteaza
Biblioteca Centrala a Universitatii, un univers paralel. Daca bugetul tau nu este unul [..]
citeste si comenteaza
Lumea ireala a cartilor este lumea ideala a unora dintre noi. “O carte bine scrisa este [..]
citeste si comenteaza
Cine esti tu cu adevarat cand totul in jur e minciuna? Cum reactionezi in fata unui [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

James Borg este un magician care si-a concentrat atentia spre mecanismele gandirii si iluziile [..]
citeste si comenteaza
In zilele acestea cele mai dese scrisori formale se transmit prin email sau fax, de aceea este [..]
citeste si comenteaza
Trilogia Fortele Raului Absolut este scrisa de autoarea seriei de success Women of the Otherworld, [..]
citeste si comenteaza
Eu sunt Malala este una dintre cele mai speciale, inspirationale si informative carti traduse si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate