Turism in Germania. Trossingen, intre muntii Padurea Neagra si Alpii Svabesti

Va ganditi ce oferte turistice sunt in Germania? Ei bine, vizitati un loc de poveste, un loc unde muzica se impleteste cu natura: localitatea Trossingen, aflat in sudul Germaniei, intre Padurea Neagra si Alpii Svabesti*, la poalele dealurilor Lupfen si Karpfen.

Trossingen este un oras mic, cu 15.300 de locuitori, intins pe o suprafata de 24 de km patrati, situat in Tara Svabilor (Schwabenland). Oras universitar, Trossingen poarta numele de oras al muzicii, deoarece s-a facut remarcat prin bogata sa traditie in industria instrumentelor muzicale. Regiunea care adaposteste orasul nu este alta decat binecunoscuta tara a svabilor (Schwabenland) Schwarzwald-Baar-Heuberg, din Landul Baden-Württemberg. Iar padurea care se intinde pe suprafata acestei regiuni este renumita Padurea Neagra - Schwarzwald. Aceasta este o zona montana impadurita din landul Baden-Württemberg, in sud-vestul Germaniei. Este imprejmuita de valea Rinului la vest si sud, iar cel mai inalt varf se numeste Feldberg, cu o inaltime de 1.493 metri. Este o importanta zona turistica avand mai multe statiuni montane si balneare, din mijlocul careia izvoraste faimoasa Dunare albastra.

 

Dar de ce oare Padurea Neagra se numeste neagra”?

A fost prima intrebare pe care fiul meu a pus-o invatatoarei sale, la inceputul clasei intai. Fiind preocupat de aceasta imensa padure, a rupt tacerea clasei intreband: „Doamna invatatoare, de ce Padurea Neagra se numeste... neagra?” Invatatoarea, ramanand surprinsa de intrebarea unui copil de clasa intai, dupa un moment a raspuns: „Pentru ca este atat de deasa, incat culoarea brazilor ii confera o nuanta spre negru. Privita din avion, aceasta padure arata ca o pata neagra pe solul de sud-vest al Germaniei”. Mai tarziu aveam sa descopar acest adevar cu proprii ochi. Zburand deasupra Germaniei, din spatiul aerian am vazut o pata neagra intinzandu-se pe kilometri nesfarsiti. Da, aceasta era imensa si renumita „Padure Neagra”. Aici brazii, prin desimea lor, ofera o priveliste uimitoare, plina de senzatii noi si necunoscute, dar in acelasi timp si infioratoare.

 

Daca patrunzi mai mult in interiorul padurii, ajungi sa cunosti oamenii calzi de pe aceste meleaguri, cu traditiile si obiceiurile lor. Vei vedea ca viata locuitorilor din Schwarzwald si Schwäbische Alb este diferita de cea a locuitorilor din restul Germaniei. In linistea padurilor de aici simti cum muzele muzicii, ale poeziei si traditiei se impletesc, descoperind istoria si cultura tinuturilor care isi au radacinile inca din timpuri stravechi ale omenirii. Aici aflam despre locuri noi si minunate, descoperind fapte si evenimente desfasurate de-a lungul veacurilor. Prin imbinarea culturii si reinvierea istoriei este imposibil sa nu te indragostesti de aceste locuri virgine.

harta germaniei turism

Tainele si secretele acestor tinuturi sunt pastrate in „chivoturi de aur” pe inaltimile dealurilor, ascunse in albiile raurilor sau sadite cu fiecare brad care formeaza frumosul lant al Padurii Negre.Structura si culoarea unica a brazilor iti incanta privirile prin frumusetea lor uimitoare. Fiecare fosnet de frunze, susurul izvoarelor sau tipatul pasarilor care brazdeaza vazduhul iti incanta auzul, sufletul si privirile cu frumusetea lor divina. Pentru cel obosit si intristat, linistea si susurul apelor lin curgatoare sunt o adevarata mana cereasca venita din cerul divin. O astfel de istorisire imbibata de-a lungul veacurilor cu fapte reale si evenimente culturale ne este relatata si descrisa de catre mari cronicari si istorici care au scris despre Trossingen. Dar nu numai din carti poti „citi” despre trecutul acestui oras, pentru ca batranii care au mai ramas in viata deapana cu drag amintirile lor. Si este atat de placut cand la sarbatorile anuale svabesti, inconjurati de tineri si copii, isi deschid sufletul cu nostalgie in fata „aducerilor aminte”. Uneori observi cum pe fata lor brazdata de riduri aluneca o lacrima pe obraz, semn ca isi aduc aminte de cineva drag sau despre evenimente care le-au marcat viata. La astfel de serbari am avut prilejul sa ascult de nenumarate ori povestirile hazlii si fapte reale care au avut loc in viata acestui oras. Este un semn viabil ca locuitorii Alpilor Svabesti sunt oameni cu suflet bun si inima calda, primitoare si iubitoare.

 

Generalitatile Orasului Trossingen

Asa am aflat ca exista multe lucruri interesante in acest mic oras, aflat pe ridicatura Baarului, situat langa dealul Klipeneck, in cea mai insorita zona din Germania,care poarta numele de Orasul Muzicii. Tot de la localnici am aflat ca in muzeul din oras, numit „Heimatmuseum” (muzeul satului), se afla cea mai bogata colectie de muzicute din lume, care este expusa spre admiratia iubitorilor de muzica. Orasul detine o Casa Culturala, cu o acustica excelenta, unde concertele clasice sunt recunoscute in randurile marilor profesionisti. Tot la Trossingen, prin sapaturi geologice, a fost descoperit scheletul complet al unui dinozaur, numit „Plateosaurus Trossingensis” si care poate fi admirat in Muzeul Aberlehaus din oras. La intalnirile svabesti aveam sa aflu ca aici exista cel mai vechi tren electric in functiune din lume. La diferite evenimente, spre bucuria copiilor si a adultilor, acest tren „alerga” cu vagoanele-i primitive, strabatand Padurea Neagra si Alpii Svabesti.

oferte turistice muntii padurea neagra

Un obicei traditional al Trossingenului, care il face diferit de celelalte locuri ale Germaniei, este intampinarea oaspetilor oficiali. Daca in alte orase si localitati invitatii sunt intampinati cu sekt (sampanie) si gustari, primarul orasului, Clemmens Maier, intampina oaspetii cu vin rosu traditional specific zonei si cozonac impletit, numit „supa de dimineata a Trossingenului”. Bastinasii povestesc despre concertele care au avut loc de-a lungul anilor si care se desfasurau in sala de spectacole a orasului. Prin acustica sa excelenta, aceasta a devenit renumita atat pe plan regional cat si international. Grupe si formatii de cantareti vestiti de toate nationalitatile, diversi concertanti si artisti poposesc in acest oras incantand sufletul locuitorilor.

 

La Trossingen se impleteste armonios idila de lucru la sat si modernismul urban, vizitatorul putandu-se bucura de multimea peisajelor din oras, dar si din imprejurimi. Monumente, fantani arteziene si muzee se inalta deasupra orasului prin arhitectura lor gotica. Fara indoiala, Theodor Heuss a avut dreptate in anul 1952, numind orasul Trossingen ca fiind de neuitat in adevaratul sens al cuvantului. Trossingen nu are voie sa fie uitat si trebuie sa ramana mereu proaspat in memoria noastra.


Asezarea geografica si imprejurimile orasului cu cele mai importante puncte turistice

Plimbandu-te prin oras, vei constata ca, atat in localitate, cat si in imprejurimi, ochii vizitatorilor se bucura de intalnirea unei varietati de izvoare, rauri si parauri care dau farmec orasului si potenteaza dezvoltarea faunei. Vei intalni astfel raul Trosselbach, traversand orasul si revarsandu-se in raul Hagenbach, iar acesta din urma se varsa cu repeziciune in Prim. Daca vei calatori spre sud, la mai putin de un kilometru vei intalni cartierul Schura, care este traversat de Bazinele Hidrografice Europene si este situat pe frumosul parau Schönbach, care la randul sau se varsa in Elta, iar acesta in Dunare. La vest de Trossingen, la o distanta de numai 15 km, se afla marele rau Neckar, care strabate judetul Rottweil. In apropiere de Trossingen se ridica falnice cele doua dealuri Hohenlupfen si Hohenkarpfen, care, prin proeminenta lor, strajuiesc localitatile Talhausen/ Durchhausen si Gunningen/Hausen ob Verena.

 

Izvorul Dunarii, bastion al Europei, care dainuieste de-a lungul anilor, strabatand cele zece tari centrale si est-europene, este si astazi un puternic punct turistic de atractie. Orasul Dunarii este Donaueschinken si se afla pe partea de est a Padurii Negre, la numai 20 de km de Trossingen. Turisti din toate cele patru colturi ale lumii vin pentru a admira acest gigant fluviu care este format din mii de paraiase care izvorasc de sub zidurile Palatului Baroc Renainssance. Aceste paraiase sunt adunate intr-o frumoasa fantana arteziana, care, prin cursul lor, strabat o lungime de 2860 km pana la varsarea in Marea Neagra.

 

Daca esti iubitor de natura, cu siguranta vei dori sa vizitezi imprejurimile. Astfel, la Singen, la mai putin de 40 de km de Trossingen, se afla ruinele cetatii Hohentwiel, datand inca din secolul 14.

 

Un monument istoric si de arta este Cetatea de Hohenzollern, care se afla intre Hechingen si Bisingen, din a carui dinastie provine Regele Zollernului. In afara castelului, care este un punct turistic de atractie, se afla si Muzeul Satului. Prin unicitatea sa, acesta este recunoscut in Europa ca „Muzeul pentru cantare si greutati”. Aici se pot admira tehnica metodei de cantarire a greutatilor, cantarele din cele mai vechi timpuri, dar si cele mai performante cantare electronice.

 

La aproximativ 40 de km de Trossingen se afla Castelul Hohenzollern de Sigmaringen. Se stie ca atat Cetatea Hohenzollern de Hechingen, cat si Castelul Hohenzollern de Sigmaringen, sunt proprietatile Casei Regale, apartinand regilor si domnitorilor care au condus Romania ani indelungati (1866-1944). Sub domnia Carol I si Ferdinand I Romania a luat un avant serios motiv pentru care m-am simtit mandra ca sunt parte a poporului Roman.

 

Spre sud-est de Trossingen, la aproximativ 70 km, se afla marele lac Bodensee, care uneste cele trei tari: Germania, Austria si Elvetia. Alpii elvetieni domnesc prin umbra lor racoroasa si aducatoare de odihna, revarsandu-se peste locuitorii germani, fiindu-le binecuvantari eterne in zilele de arsita si caldura insuportabila. La Bodensee, in localitatea Unteruhldhingen, ai prilejul sa vizitezi Muzeul Caselor cu piloni de lemn construite deasupra apelor. Pfalbautenmuseum. Acesta este un muzeu de istorie si geologie. Vizitandu-l, faci cunostinta cu viata inaintasilor, care isi construiau casele deasupra lacului Bodensee.

 

Trossingen se afla pe inaltimile Baarului, intre Padurea Neagra, Alpii Svabesti si dealurile Heubergului. Schwäbische Alb au platoul in varful dealului Klipeneck, care este cunoscut ca cel mai insorit loc din Germania, soarele stralucind pana la 1960 de ore pe an. Desi Trossingen se afla langa cea mai insorita zona din Germania, totusi la poalele dealurilor noi, locuitorii ne confruntam deseori cu frigul, ploaia si chiar dimineti geroase. Nu este de mirare ca in lunile de vara, iunie si iulie, localnicii de pe Heuberg aprind uneori focul in soba sau diminetile in zori muncitorii isi incep activitatea zilnica prin a-si curata gheata de pe masini. Clima la Trossingen este rece si uscata, iar din cauza padurilor si a presiunii atmosferice, zilele sunt deseori bogate in ploi abundente. Uneori se inregistreaza in Trossingen intre 130 si 150 de zile geroase pe an.

 

Calatorind spre nord-est, la aproximativ 120 de km se afla binecunoscuta capitala a Landului (tarii) Baden-Württemberg, Stuttgart. Aici, la Stuttgart, in anul 950, a fost inscaunat regele Herzog Luitolf. In anul 1906, Regele Württembergului a avut scaunul de domnie si tot aici a fost construita rezidenta regala. Stuttgart este capitala centrului cultural a landului, cu o piata industriala in deplina dezvoltare. De fapt, cand vorbim despre Stuttgart, este imposibil sa nu amintim de Diaspora Romana. Regiunea Baden-Württemberg este zona cu cei mai multi romani din Germania. Comunitatea romaneasca din Baden-Württemberg a inflorit pe aceste meleaguri, transmitand mai departe cultura, credinta si traditia noastra stramoseasca. La scurt timp, a fost infiintata biserica ortodoxa romana din orasul Stuttgart, un adapost spiritual pentru toti romanii de buna credinta care locuiesc in landul Baden-Württemberg. Parohia ortodoxa romana „Nasterea Domnului” a luat fiinta, din punct de vedere juridic, pe data de 24 noiembrie 1996, prin stradania parintelui dr. Nicolae Condrea (actualmente arhiepiscop al romanilor ortodocsi din America si Canada), sustinut, in aceasta initiativa de un grup restrans de romani din Stuttgart si imprejurimi, doritori de a se constitui intr-o comunitate religioasa ortodoxa.

 

Tot in Stuttgart se mai afla inca doua mari biserici evanghelice: Centru Crestin Roman din Büsnau-Stuttgart condus de pastorii Daniel Ghit si Croitoru Virgil si Biserica Romana Betezda din Stuttgart, la ale caror slujbe religioase sufletul credinciosului se bucura in deplina armonie si har dumnezeiesc, mangaiat de binecuvantarile limbii materne. La 70 de km de Trossingen se afla localitatea elvetiana Schaffhausen, cu cea mai mare cascada din Europa, iar in partea opusa Elvetiei, la 120 de km, se afla Parlamentul European de la Strasbourg-Franta.

 

Nu departe de Trossingen, la 22 de km, se afla orasul Tuttlingen, resedinta de judet. Acest oras este renumit prin marea sa industrie a instrumentelor chirurgicale „Aesculap”. Pe langa atractia multor locuri turistice, farmecul acestui oras il ofera Dunarea, cu apele sale involburate despartind centrul orasului si daruind o priveliste incantatoare privirilor noastre.

 

Calatorind de la Trossingen spre Stuttgart, la numai 17 km vei intalni marele oras imperial Rottweil, care la mijlocul Evului Mediu era cunoscut ca fiind Marea Curte de Judecata a regelui. Un alt punct turistic in centrul Padurii Negre si care se afla in apropierea orasului Trossingen este Triberg. Acesta se evidentiaza prin labirintul celor sapte cascade unindu-se intr-una singura, curgand de la o inaltime de 162 de metri. Intre Triberg si Titisee se afla cel mai mare ceas cu cuc din lume. Acesta fiind o atractie istorica pentru turisti de diferite nationalitati. Lacul Titisee se afla la o mica distanta de Triberg, iar celor ce vor sa viziteze acest lac frumos, asezat la poalele dealurilor, le este imposibil sa plece de aici fara sa savureze vestitul tort de cirese specific zonei: Schwarzwaldkirschtorte - Tortul Padurea Neagra!

 

De pe inaltimile dealului Heuberg, suntem salutati de diferite castele, cetati si ruine cum ar fi de exemplu cetatea Beuron, apreciata de oaspeti ai renumita ca loc de odihna si tratament datorita aerului curat al zonei. Cetatea Beuron este renumita prin manastirea Augustiner-Chorherrenstift (corul barbatesc al sfantului Augustin) datand din anii 1077. Cetatea fiind locuita de pustnicii si preotii care salasluiesc in manastirile construite din timpurile alemanilor. In apropierea orasului Trossingen este satul Gosheim, care se afla la o inaltime de 1015 metri pe creasta varfurilor Alpilor Svabesti. Gosheim este cunoscut ca fiind cel mai mare sat industrial din Landul Baden-Württemberg. In anii 2000 in acest sat activau aproximativ 300 de firme. De la Gosheim urci pe „Via Dolorosa”, care nu este altceva decat un drum de tara neamenajat si prafuit, iar la fiecare popas iti reaminteste de ce le noua stadii pe care le-a intampinat Domnul Isus in drumul Sau spre Dealul Golgota. Odata ajuns in varful Alpilor, privelistea iti incanta ochii cu nenumarate localitati care se armoniaza frumos si se insiruie pe o distanta foarte mare. Acest loc este atragator atat in perioada Sfintelor Pasti, dar si in cursul anului, aducand mii de credinciosi pentru a-si purifica sufletul, a se ruga si a deveni mai buni.

 

In aceste locuri au poposit de-a lungul vremurilor cetateni germani din diferite tari din Rusia si Romania, dar si cetateni turci, sirieni, maghiari, polonezi, evrei, francezi, asiatici etc. Numarul persoanelor de alte nationalitati depasind cu mult cifra de 1600 de locuitori.

 

Trossingen, regatul Alemanilor si Pre-romanilor

Arheologii confirma ca zona Trossingen a fost ocupata de catre romanii vechi si alemani inca din timpul cand oamenii manuiau cu dibacie piatra si metalul, dar si din vremea pre-romanilor. Alemanii au fost initial o alianta a triburilor germanice situate in jurul Rinului superior din sudul Germaniei de azi. Regatul Alemania, situat intre Strasbourg si Augsburg a durat pana in 496, cand a fost cucerit de regele francilor Clovis I, in batalia de la Tolbiac. Ulterior, alemanii au intrat sub dominatia francilor si au fost guvernati de un duce francez. Zona Trossingen coincide cu arealul in care s-a aflat cel mai mare si important ducat al alemanilor, care din 748 d. Hr. a intrat sub dominatia franceza. Astazi, una din garnizoanele trupelor franceze se afla la numai la 13 km de Trossingen, in orasul Villingen-Schwenningen. Cand in anul 797 manastirea Sankt Gallen a fost introdusa in proprietatea orasului, acesta a fost trecut oficial in acte sub denumirea de Trossingen. Din Evul Mediu si pana in 1444, domnia asupra orasului s-a schimbat mereu. In anul 1444, Contele de Ludwig al Württembergului a preluat domnia peste Lupfen si Karpfen.

 

In razboiul de 30 de ani orasul a fost ars din temelii si facut una cu pamantul, ramanand nevatamate doar biserica, casa parohiala si trei case taranesti. Orasul a suportat pagube foarte mari intre anii 1673 si 1714, dar si in timpul luptelor revolutionare, ca de altfel si in campaniile franceze conduse de Napoleon. In a doua jumatate a secolului 17, datorita suferintelor prin care a trecut si in urma campaniilor trupelor de soldati francezi, austrieci si bavarezi, din pricina razboiului si a foametei, populatia a fost decimata de la 1100 pana la 150 de locuitori. Orasul Trossingen a fost puternic afectat si in al doilea razboi mondial. In februarie si aprilie 1945, mai multe atacuri aeriene s-au abatut deasupra orasului, soldate cu pierderi de vieti omenesti si insemnate pagube materiale.

 

Trossingenul de altadata era compus din doua parti orasenesti (astazi sunt numite cartiere) „Niederhofen” - Trossingen de jos, sau satul de jos, si „Sontheim” sau „Oberdorf” - Trossingen de sus, sau satul de sus. In prezent sunt cunoscute sub numele de Schura si Trossingen. In 1483 s-a adaugat orasului partea Thalhausen, care a apartinut si a fost cumparata de la orasul Imperial Rottweil. De atunci stema orasului este un vultur negru cu un scut auriu si trei coarne negre de cerb suprapuse. Vulturul a apartinut orasului Imperial Rottweil, iar coarnele de cerb certifica apartenenta orasului la statul de baza Baden-Württemberg.

 

Muzicuta face din Trossingen orasul muzicii

La inceputul secolului 18, Trossingen avea caracter taranesc, fiind locuit de mestesugari, cizmari, olari, croitori si tamplari. Incepand cu secolul 19, s-a dezvoltat o asociatie de case care au preluat dezvoltarea prelucrarii textilelor. Din 1820, in zona Villingen-Schwenningen a fost initiata o industrie de ceasuri. Industria ceasornicariei a fost inghitita foarte repede, facand loc industriei muzicii, fondata inca din anul 1827.

 

In 1827, Christian Messner a inceput sa construiasca o „Harfa de gura” - Mundharmonika. Dupa multa truda, aceasta industrie a lut avant, iar comertul cu muzicute s-a dovedit a fi important pentru extinderea si directionarea Trossingenului. De asemenea, a devenit o sursa de venit pentru locuitorii Baarului. Christian Messner a fost considerat fondatorul industriei de acordeoane. Astfel ca Trossingen a fost centrul mondial al industriei de acordeoane si muzicute. Din 1855, Christian Weiss, un nepot al producatorului armonicii Messner, si-a deschis afacerea lui sub numele renumitei fabrici Württembergische Harmonika Christian Weiss. Doi ani mai tarziu, un alt barbat tanar, numit Hohner Mathias, a urmat exemplul lui Christian Weiss, schimband productia de ceasornicarie in industria instrumentelor muzicale. Si mai precis a muzicutei. Astfel, Mathias Hohner a infiintat cea mai mare fabrica de muzicute din lume si este recunoscut ca cel mai renumit fiu al orasului Trossingen. De-a lungul anilor, Mathias Hohner a avut multi concurenti, ce au dorit sa il egaleze, insa fara succes.

 

In 1928 toate firmele de instrumente muzicale au fost unite sub „acoperisul” Hohner si de-a lungul multor generatii au dominat aceasta industrie speciala in viata locuitorilor din oras, cat si a celor din imprejurimi. In primavara anului 1999, la firma Hohner AG lucrau in jur de 230 de muncitori. Cu timpul insa in Trossingen au luat fiinta si alte branse, printre care amintim productia masinilor si a sculelor sau prelucrarea lemnului si a ambalajului pentru instrumentele muzicale. Prin urmare, Mathias Hohner si-a pierdut statutul si pozitia de cel mai mare industrias al timpurilor.

 

In 1927 locuitorii orasului Trossingen si cei din imprejurimi au sarbatorit 100 de ani de la infiintarea industriei de instrumente muzicale. Acest jubileu a fost intampinat si aplaudat de cel putin 6000 de locuitori ai orasului.

 

Astazi Trossingen este centrul cultural din regiune. Un rol principal ii revine Casei de Cultura, care a fost construita in 1960, purtand numele doctorului Ernst Hohner „Dr. -Ernst-Hohner - Konzerthaus”, cu peste 1000 de locuri. Datorita acusticii sale excelente, sala de concert a devenit renumita in randurile marilor profesionisti si, indiferent de anotimp, aici vin trupe si cantareti din intreaga lume pentru a sustine concerte si piese teatrale. In 1991 a fost construita o a doua sala de concert sau Facultatea de muzica a orasului, numita „Templul Muzicii”. Studenti din toate colturile lumii, de diferite nationalitati, se bucura de lectiile prestigioase pe care le primesc in timpul studiilor.

Numele de „Orasul Muzicii - Musikstaadt” aduce castig orasului Trossingen nu numai prin marea industrie de muzicute si Facultatii de Stat, dar si prin Institutiile scolii de muzica pentru tineret si Conservatorul de Stat al orasului „Hohnerkonservatorium”. Specialitatea facultatii de muzica este pregatirea profesorilor pentru predarea instrumentelor produse de firma Hohner - acordeoane cu clape si butoane (armonice), piane, muzicute, etc. Dar pe langa aceste instrumente care poarta sigla Hohner, sunt pregatiti viitori profesori in devenire pentru diverse instrumente. Pe langa muzica, in Trossingen exista si alte locuri de distractie, culturale, dezvaluind turistilor diferite obiceiuri specifice zonei.

 

Heimatmuseum - Muzeul Satului si Muzeul armonicii germane „Aberlehaus und Deutsche Harmonikamuseum”

In anii 70 s-a putut amenaja Muzeul Satului-Auberlehaus. In Casa Taraneasca unde sunt expuse doua schelete de mamifere cu origini de 200 milioane de ani. Mai sunt expuse colectii geologice si o mare paleta de exponate istorice, culturale, veritabile dovezi de 1200 de ani din istoria Trossingenului. Aici gasim cele mai frumoase documente si cele mai multe dovezi in desfasurarea istoriei muzicutelor din Trossingen. De asemeni putem afla despre evaluarea concurentei industriei muzicale. Pe langa documentele scrise se mai gaseste si o colectie de peste 23.000 de muzicute din toata lumea, care sunt reprezentative si au o deosebita istorie culturala. In muzeul satului - Heimatmuseum, Aberlehaus, se mai gasesc vestigii descoperite prin sapaturi geologice, documente istorice, un vechi atelier de fierarie, o locuinta taraneasca.

 

Muzeul Trenurilor electrice

In muzeu sunt expuse si primele trenuri de calatori a Trossingenului, care in 1990 au fost restaurate si readuse in starea originala. Anul 1998 a fost un an bogat in evenimente culturale. S-a sarbatorit implinirea celor 100 de ani de existenta a trenurilor electrice din Trossingen si s-a deschis o hala imensa, unde sunt adapostite si admirate de vizitatori.

 

Anul 1979 a fost anul jubiliar, in care locuitorii au sarbatorit aducerea aminte a celor 1200 de ani de cand orasul a fost mentionat pentru prima oara in documente. La aceste evenimente deosebite din viata orasului Trossingen, pe langa vizitatori din imprejurime si strainatate, au fost prezente si oficialitatile marilor capitale ale lumii, precum si televiziunea.

 

Trossingen si partenerii straini

Din anul 1974 Trossingen este infratit cu orasul francez Cluses. Una din arterele principale a orasului poarta numele orasului francez, Clusesstrasse. Din anul 1993 a luat fiinta parteneriatul cu orasul Beaverton, din nord-vestul Statelor Unite ale Americii, aflat pe coasta de nord a Pacificului. In anul jubiliar 1997 s-a incheiat parteneriatul cu orasul Windhock, din sud-vestul Namibiei. A luat fiinta organizatia germano-namibiana de intr-ajutorare. La mijlocul anului 2001 a inceput o lucrare care a fost finalizata abia la mijlocul anului 2002. Trossingen a preluat parteneriatul pentru a treia companie a batalionului trei Brigada Germano-Franceza.Aceasta brigada este un post exterior pentru brigazile celor doua tari. Batalionul trei este stationat in cea mai mare parte in Mülheim. De atunci, in vecinatatea primariei, se organizeaza mereu, intr-o atmosfera prieteneasca, predari de campanie.

 

Trossingen este un oras dezvoltat, frumos si bine organizat. Drumetiile si muzica aduc veselie in viata localnicilor si multi turisti vin cu placere in acest oras. La poalele dealurilor gasesti liniste si armonie, iar distractiile nu lipsesc niciodata. Muzica si dansul svabesc dau farmec si culoare la fiecare serbare. Doresc sa mentionez ca aici calatorii sunt primiti cu caldura si dragoste.


* Alpii Svabesti – in germana Schwäbische Alb (in engleza Swabian Jura)

Un articol de: Ligia-Gabriela Janik

Aldingen, Germania

Nota obtinuta:
9.7 (54 voturi)
11032 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 12 Iulie 2013

Etichete pentru acest articol:

destinatii turistice, turism germania, oferte turistice germania, muntii Padurea Neagra


S-ar putea sa va intereseze si:

Pierdut undeva printre strazile intortocheate ale Ploiestiului se afla amplasat (de [..]
citeste si comenteaza
Avem o tara superba, care ne asteapta sa o descoperim si care-i Raiul pe pamant. O [..]
citeste si comenteaza
Oradea, este un oras care se evidentiaza printr-o cavalcada arhitecturala, dispunand de [..]
citeste si comenteaza
Odata cu progresul economic si ascensiunea pe scara sociala, foarte multi oameni au [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Inceputul unei relatii este intotodeauna fermecator. Dincolo de micile stangacii inerente, [..]
citeste si comenteaza
Un pahar de suc proaspat de portocale pe zi iti asigura un ten „fresh”. Cu totii le iubim! Sunt [..]
citeste si comenteaza
Eu ti-admir picaturile ce pe ochi ti-au trecut... [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate