Locuri ascunse in Romania

Odata cu progresul economic si ascensiunea pe scara sociala, foarte multi oameni au inceput sa isi faca concediile sau excursiile in afara tarii. Multi considera ca locurile din exterior sunt mult mai frumoase si au mai multe de oferit vizitatorilor decat cele romanesti. Din pacate, putini au ramas printre cei care considera ca Romania are ceva de oferit. Poate din cauza lipsei investitiilor, sau poate din cauza unei lipse acute de interes, insa din ce in ce mai multi romani investesc timp si bani in vizitarea altor locuri.

Ceea ce vreau sa arat este faptul ca Romania mai are inca multe de aratat, ca exista locatii atat de frumoase incat se aseamana cu niste taramuri de basm, ca exista spatii pe care trecerea timpului pare sa nu le fi afectat deloc, locuri cu traditie si peisaj mirific, locuri demult uitate, insa ce merita vazute.

1. Gradina Botanica din Jibou, infiintata in anul 1968 la initiativa profesorului de biologie Vasile Fati

Gradina are o suprafata de 24 ha si este amplasata la o altitudine de 242 m. De asemenea, gradina botanica este organizata pe sectoare, fiecare sector continand plante grupate dupa o anumita categorie. Complexul este format din gradina botanica, muzeu, un centru de microproductie si cercetare, un acvariu, un parc zoo si o frumoasa gradina japoneza.

Un loc de o nemaipomenita importanta atat pentru stiinta, cat si pentru mediu.

2. Cetatea Cisnadioara din Sibiu reprezinta cea mai veche basilica romana. Prima atestare a cetatii apare in jurul anului 1200 d.Hr intr-un act de donatie prin care basilica era donata manastirii de la Cartita.

Satul care adaposteste ruinele cetatii este unul micut si fara o prea mare importanta economica. Cu toate acestea localitatea a reusit sa se faca cunoscuta prin frumusetea sa naturala si prin farmecul istoric (monumente de o mare importanta precum este basilica, dar si o faimoasa orga cu tuburi ce dateaza de la inceputul sec. XIII)

3. Muzeul Bogdan Petriceicu Hasdeu

Un loc de o spiritualitate debordanta si o veritabila simbolistica. Muzeul este practic un castel, construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu dupa moartea preaiubitei sale fiice, Iulia Hasdeu (in anul 1888, la doar optsprezece ani)

Castelul a fost construit intre anii 1894-1896 dupa schite realizate chiar de el insusi, la indicatiile primite de la spiritul fiicei sale, Iulia. Astfel, castelul a devenit unul dintre cele mai importante locuri in desfasurarea sedintelor de spiritism din acea vreme, datorita modului in care a fost construit, dar si a simbolisticii prezente.

Doua dintre cele mai importante simboluri magice apar inca de la inceputul constructiei: cifra 3 si cifra 7. Doua cifre cu o mare importanta din punct de vedere numerologic si cabalistic. Cifra trei este prezenta in mai toate culturile, cu nenumarate intelesuri ascunse. Este o punte ce face legatura cu tainele lumii mistice.

Dupa Pitagora, cifra trei reprezinta semnul “echilibrului perfect al stabilitatii”. De asemenea, este prezenta si in religia noastra: cei trei magi de la rasarit, Sfanta Treime, si chiar in cultura noastra populara: cele trei iele.

Si cifra sapte este prezenta aproape in tot ce ne inconjoara: de la cele sapte minuni ale lumii, cele sapte pacate capitale, cele sapte virtuti, sapte zile ale saptamanii, etc.

Acestea sunt doar doua din multitudinea de simboluri ce predomina intreaga constructie, simboluri precum: crucea, semiluna, pentagrama cu sapte cercuri, simboluri pitagoreice, oglinzile paralele si faimoasa usa de piatra, care conform spuselor lui Caragiale ar fi un punct de trecere, o legatura intre lumea profana si lumea sacra.

 

Un loc de o neasemuita frumusete ce merita din plin toata atentia noastra.

Un articol de: Daniela Munteanu

Nota obtinuta:
9 (8 voturi)
4835 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 16 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

destinatii-oferte-turistice, Romania, semnificatii cifre, cifra 3, cifra 7


S-ar putea sa va intereseze si:

Una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Romania este statiunea [..]
citeste si comenteaza
Cristian este o localitate amplasata undeva intre orasele Brasov si Ghimbav, in care am [..]
citeste si comenteaza
Cate randuri poti scrie despre o statuie aflata in centrul unui oras?!? Aceasta ma [..]
citeste si comenteaza
Ce stiti despre moscheile din Romania? Fiind cel mai vechi asezamant de cult musulman de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Oricine stie cat de frumoase sunt relatiile la inceput, insa odata cu trecerea timpului intervine [..]
citeste si comenteaza
Plecand de la prima femeie a omenirii si ajungand la femeia moderna a zilelor noastre avem de [..]
citeste si comenteaza
Elvetia nu este o tara foarte mare, dar una dintre cele mai bogate din lume. Se invecineaza cu [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate